Потъналият в Източнокитайско море ирански танкер е причинил нефтено петно

...
Потъналият в Източнокитайско море ирански танкер е причинил нефтено петно
Коментари Харесай

Потъналият в Източнокитайско море ирански танкер е причинил нефтено петно с дължина 16 километра

Потъналият в Източнокитайско море ирански танкер е предизвикал нефтено леке с дължина 16 километра и широчина сред 2 и 7 километра. Според експертите това е най-големият разлив от 1991 година насам и са вероятни съществени вреди върху морската екосистема.

Танкерът, превозвал 136 000 тона кондензат, потъна през вчерашния ден, откакто няколко детонации отслабиха корпуса. Той се подпали след конфликт с китайски товарен транспортен съд на 6 януари.

Китайските управляващи обявиха, че вследствие на детонациите, раздрали корпуса, са е запалило огромно количество нефт във водите в близост.

Японската брегова защита сподели, че от мястото, където е потопен корабът, към момента се издига черен пушек. Тя е изпратила в региона два патрулни катера и аероплан, които да търсят изчезналите членове на екипажа и да оценят ситуацията.

В събота китайски избавителни екипи откриха две тела на борда на танкера. На 8 януари беше открито още едно тяло, евентуално на моряк от танкера.
Иранските управляващи обявиха през вчерашния ден, че се допуска, че останалите 29 души от 32-членния екипаж са мъртви. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР