Посрещали са ме с нож и юмруци, не ме е

...
Посрещали са ме с нож и юмруци, не ме е
Коментари Харесай

Старши полицай Каменополска: Посрещали са ме с нож и юмруци

Посрещали са ме с нож и юмруци, не ме е боязън и не си представям да работя друго, описа старши служител на реда Вивиян Каменополска 

„ Харесва ми специалността, тъй като има доста екшън, интензивна е и в никакъв случай не знаеш какво може да ти се случи. Всеки сигнал е забавен, а адреналинът постоянно е висок “, показа старши служител на реда Вивиян Каменополска от Седмо районно ръководство на Столичната дирекция на вътрешните работи. Въпреки своята 21-годишна възраст, тя дефинира себе си като „ мъжко момиче “ и описа, че макар сложните обстановки се стреми да не изпитва боязън, а да прави работата си невъзмутимо и професионално. 

„ Преди да отида на работа се акордирам по този начин, че във всеки един миг може някой да ме удари или нещо друго да стане. Опитни сътрудници са ми споделяли, че страхът е и тип самозапазване. Посрещали са ме на сигнал по всевъзможен метод – с нож, с юмруци “, добави тя.  

„ Много ме подценяват, когато видят ниско и младо момиче, само че не би трябвало да бъде подценявана една жена, изключително в Министерство на вътрешните работи, само че и във всяка специалност. Щом е отишла да работи това, значи, че това момиче е мощно. Обичам да ме подценяват, тъй като тогава се нахъсвам и имам още повече сили “, уточни за Българска телеграфна агенция старши служител на реда Каменополска. 

Детската ѝ фантазия не е била да стане служител на реда. „ Исках да стана балерина, актриса, юрист. След 12 клас бях доста объркана, най-после взех решение, че желая да стана служител на реда, тъй като го чувствам, че това е моята работа. Аз ходя на работа с готовност “, описа тя. Като служител на реда, способствуващ за опазването на публичния ред, е горделивост за своите родители. 

„ Момичета, следвайте фантазиите си, не се впечатлявайте кой какво ще ви каже – дали една специалност е мъжка, или женска. Бъдете себе си и правете това, което желаете. Това, че ви подценяват, не би трябвало да ви демотивира “, е нейният съвет. „ Чувствам се доста добре в тази работа и аз не си представям да работя друго. Това ме прави щастлива. Бих желала да има повече дами в специалността “, показа старши служител на реда Каменополска.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР