Последните две квоти за фазата на елиминациите в Лига Европа,

...
Последните две квоти за фазата на елиминациите в Лига Европа,
Коментари Харесай

Тулуза и Карабах взеха последните квоти за пролетта в Лига Европа

Последните две квоти за етапа на елиминациите в Лига Европа, които ще стартират през февруари 2024 година, бяха заети от тимовете на Тулуза и Карабах.

" Виолетовите " от Тулуза се подредиха на 2-о място в група Е след триумф с 2:1 при гостуването на ЛАСК в Австрия. В същата група Унион Сен Жилоаз реализира влиятелна победа на своя стадион в Брюксел с 2:1 над еврогранда Ливърпул. Хората на треньора Юрген Клоп по този начин или другояче си бяха подсигурили първата позиция.

Азерите от Карабах също победиха с 2:1, само че шведите от Хекен и заеха 2-ата позиция в група Н. Първото попадение през днешния ден беше дело на някогашния състезател на Черно море Леандро Андраде, който откри още в 1-ата минута.

В другата среща Байер Леверкузен единствен приключва с цялостен актив - 6 победи от 6 мача. Днес " аспирините ", водени от Шаби Алонсо, отнесоха с 5:1 Молде. И за доказателство, че отборът се развива хармонично, четири от головете бяха дело на разнообразни футболисти, а едно попадение беше автогол.



В група " G " Славия Прага изпрати Рома на спомагателен плейоф, откакто си затвърди лидерската позиция в групата с крупна победа 4:0 над Сервет. Всички голове паднаха до почивката, а два заби Моймир Хитил. По един път бяха точни Милан Дунджера в 15-ата минута и Иван Шранц 10 след него. По същото време Рома разсипа молдовците от Шериф Тираспол с 3:0, като Ромелу Лукаку вкара първия гол и подаде за третия. Утехата на Сервет е, че ще слезе в Лигата на конференциите.

Панатинайкос, макар напъните, които постави през второто полувреме, беше надвит с 1:2 от Макаби Хайфа вкъщи и след четвъртата си поредна загуба в Лига Европа отпадна. Израелците се изкачват на 3-о място в група F и не престават в третия шампионат на Европа – Лига на Конференциите.
Домакините изоставаха с 0:2 четвърт час преди мача, откакто преди почивката Деан Давид откри, а в 74-ата минута танзаниецът Тиджейрон Шери удвои. Попадението на Фотис Йоанидис в 89-ата минута с глава беше единствено разтуха и нищо не промени.

Главен арбитър на мача беше българският топ-арбитър Георги Кабаков, на който помагаха асистенти и ВАР-съдии също от България. Кабаков сподели общо 7 жълти картона – 2 на домакините и 5 на гостите и най-много поради слабото показване на домакините нямаше кой знае каква работа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР