Последната мащабна операция е била съвместна на испанската полиция, германската

...
Последната мащабна операция е била съвместна на испанската полиция, германската
Коментари Харесай

Международна банда с българи в нея, пренасяла тонове канабис беше...

Последната огромна интервенция е била взаимна на испанската полиция, немската митническа работа и полицията на Франция. По данни на испанската полиция следствието е разкрило връзки сред организацията и видни членове на Hells Angels – интернационален мотоциклетен клуб, който е отвън закона. 

Сред тях са германци и испанци, само че също по този начин и албанци, и българи. Всички открити лица към този момент за познати имат престъпни регистрации за трафик на опиати. 21 души сред 22 и 45 години са обвинени за присъединяване в интернационалната група. Подозренията са, че те са правели милиони от доставки на опиати.

Лидерите на мрежата са двама германци от ирански и марокански генезис. Те са управлявали ресторант в испанския крайбрежен град Пуерто Банус, в който са провеждали срещи с други наркотрафиканти. Те са били охранявани от въоръжени колумбийци, които трябвало да ги пазят от офанзиви на други незаконни организации или от опити за кражба на тяхната дрога, разясняват от испанската полиция. 

 

През юни 2023 година в немската провинция Баден-Вюртемберг служители на реда откриват 30 кг трева в щайги с лимони, предопределени за компания в град Висбаден, провинция Хесен. Следователите тогава стигат до 40-килограмова доставка, арестуват двама обвинени и откриват доказателства за склад в Бишофсхайм, Хесен. 

„ Около 320 кг хашиш и съвсем 540 кг марихуана бяха конфискувани в Бишофсхайм. Голяма част от дрогата е била скрита под палети, цялостни с лимони. Още трима мъже бяха задържани ", разяснява представителят на немската полиция Лаура Кауфман-Конрад. При по-нататъшни обиски проверяващите откриват 130 кг марихуана, 20 кг хашиш и облекла с емблемата на Hell’s Angels. 

 

„ При осъществяването на своите действия групата демонстрира извънредно висок капацитет за принуждение. Конфликтите с конкурентни нарушители се характеризират с палежи, опити за убийства, изнудване и наложително задържане на хора “, показват от федералната полиция. При последната интервенция на испанската полиция са иззети 180 000 евро, 7 огнестрелни оръжия, муниции от друг диаметър и 30 кг марихуана.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР