Посланиците на Съединените щати, Великобритания и Канада бяха привикани в

...
Посланиците на Съединените щати, Великобритания и Канада бяха привикани в
Коментари Харесай

Посланиците на САЩ, Канада и Великобритания бяха привикани в руското Външно министерство

Посланиците на Съединените щати, Англия и Канада бяха привикани в съветското Външно министерство във вторник. От ведомството ги упрекнаха в " груба интервенция във вътрешните работи на Русия и дейности, които са несъвместими с дипломатическия им статут ". От външнополитическото ведомство не конкретизираха какви дейности имат поради.

Още в понеделник обаче обаче говорителката на министерството Мария Захарова дефинира като " интервенция във вътрешните работи на Русия " и " опит за напън над съветската правосъдна система " изявленията на посланиците след разгласяването на присъдата на известния публицист и опозиционер Владимир Кара-Мурза /на снимката/. Тримата дипломати участваха в правосъдната зала. Според нея „ тези дейности не могат да бъдат наречени по различен метод с изключение на опит за напън върху съветското правораздаване “.

След приключването на съвещанието посланикът на Великобритания Дебора Бронърт призова за незабавното освобождаване на Кара-Мурза, който с изключение на съветски има и английски паспорт. Опозиционерът беше наказан на 25 години колония със строг режим и по трите повдигнати от прокуратурата обвинявания: държавна измяна, разпространяване на недостоверна информация за съветската войска и работа в " нежелателна организация ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР