Посланикът на Русия в Таджикистан бе извикан в министерството на

...
Посланикът на Русия в Таджикистан бе извикан в министерството на
Коментари Харесай

Напрежението между Таджикистан и Русия ескалира

Посланикът на Русия в Таджикистан бе извикан в министерството на външните работи в символ на митинг против несправедливото отношение към жителите на страната, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Агенцията дефинира случая като необичаен спор сред двете някогашни руски републики, които в този момент са съдружници. Таджикистанското външно министерство съобщи, че е мощно обезпокоено от зачестилите случаи на съзнателно отрицателно отношение в Русия към жители на страната.

Министерството не загатна ареста в Русия на няколко мъже, които съгласно Москва са от Таджикистан, след смъртоносното нахлуване против концертна зала в Подмосковието на 22 март.

В настрана изказване в неделя таджикското министерство заяви, че близо 1000 негови жители, които се пробват да влязат в Русия, са блокирани на московското летище " Внуково " от 27 април насам, " без да им бъдат обезпечени подобаващи санитарни условия ". Също по този начин бе обявено, че 27 таджики са били депортирани, а още 306 са били включени в листата на лицата, които би трябвало да бъдат депортирани от Русия, отбелязва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР