Португалски крайнодесен депутат породи критики заради коментар, сметнат за обиден

...
Португалски крайнодесен депутат породи критики заради коментар, сметнат за обиден
Коментари Харесай

Крайнодесен португалски политик: Турците не се славят като най-усърдно работещите хора в света

Португалски крайнодесен народен представител породи рецензии поради коментар, сметнат за афектиран за турците, съобщи Ройтерс.

Андре Вентура, водач на португалската крайнодясна партия " ШЕГА " (в превод СТИГА), съобщи по време на диспути в Народното събрание, че Португалия ще може да построи ново летище в Лисабон за по-малко от 10 години.

Летището в Истанбул беше издигнато и стартира работа за 5 години. Турците не са тъкмо известни като най-усърдно работещите хора в света, добави Вентура, представен от Българска телеграфна агенция.

Депутати от левицата обявиха, че тези думи са расистки и нямат място в Народното събрание. Те приканиха ръководителя на законодателния орган Жозе Педро Агиар-Бранко да ги осъди. Но той съобщи, че депутатите имат правото да показват мнение и че няма да ги цензурира. 

Председателят на Народното събрание, който е от десноцентристите, напомни, че свободата на словото е вписана в конституцията. Мненията, изразявани в Народното събрание, са дефинирани от хора, които са били определени посредством парламентарни избори.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР