ПОРТО АЛЕГРЕ, Бразилия (AP) — Правителството на Бразилия призова футболните

...
ПОРТО АЛЕГРЕ, Бразилия (AP) — Правителството на Бразилия призова футболните
Коментари Харесай

Правителството на Бразилия иска спиране на всички местни футболни мачове поради масивни наводнения в южната част

ПОРТО АЛЕГРЕ, Бразилия (AP) — Правителството на Бразилия прикани футболните чиновници на страната да спрат всички шампионати в петък заради солидни наводнения в южната част.

Очаква се още мощен дъжд в щата Рио Гранде до Сул през уикенда, което може да утежни обстановката за милиони хора и в допълнение да забави почистването на наводнените игрища на клубовете от най-хубавите дивизии Гремио, Интернасионал и Хувентуде.

Най-малко 107 души са починали заради наводненията, а други 134 са в неопределеност, настояват управляващите. Повече от 230 000 са разселени и знаят, че може да не съумеят да се върнат вкъщи още две седмици.

Бразилската футболна конфедерация към момента не е дала отговор на министъра на спорта Андре Фуфука, който изиска прекъсване на всички национални шампионати, за мъже, дами и под 20 години. Тази седмица CBF се съгласи да спре за 20 дни цялата футболна активност в южния щат, който граничи с Уругвай и Аржентина. Ситуацията ще бъде преразгледана на 27 май. Южноамериканската футб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР