ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — демократът Джоузеф Е. Бренан, чието тежко

...
ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — демократът Джоузеф Е. Бренан, чието тежко
Коментари Харесай

Джо Бренан, демократ, бивш губернатор на Мейн и американски конгресмен, почина на 89

ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — демократът Джоузеф Е. Бренан, чието тежко детство оформи възгледите му за работническата класа в политическа кариера, включваща две мандат като губернатор на Мейн и два мандата в Камарата на представителите на Съединени американски щати, умря в петък вечерта в дома си в Портланд. Той беше на 89.

Бренън умря със брачната половинка си до него на няколко пресечки от жилищната постройка на третия етаж на Munjoy Hill, където родителите му ирландски имигранти отгледаха семейство от осем деца, Франк О'Хара, дълготраен другар, сподели събота.

Опитът на Бренън в този квартал, казан за размразяване на работническата класа, му остана в паметта, когато влезе в политиката с акция за законодателния орган на Мейн на 29 години, сподели О'Хара.

Ветеран от армията, Бренън посещава Бостънския лицей по Закона за GI и приключва Юридическия факултет на университета в Мейн. Той е служил като областен прокурор и основен прокурор на щата, в допълнение към щатски законодател, губернатор и конгресмен.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР