ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Измина само ден от установяването на

...
ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Измина само ден от установяването на
Коментари Харесай

Новите лидери поемат хаоса в Хаити, тъй като живеещите в страх изискват бързи решения за насилието на бандите

ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Измина единствено ден от установяването на преходния президентски съвет в Хаити, и описът с претенции към новите водачи на карибската нация бързо нараства. Хаитяните желаят сигурност, храна, работни места – и те ги желаят в този момент.

Членовете на съвета, натоварени със задачата да обезпечат политическа непоклатимост на Хаити, са под голям напън да реализират бързи резултати, макар надълбоко вкоренените рецесия, която се основава години наред.

Направата на Хаити по-безопасна е приоритет. Повече от 2500 души са били убити или ранени единствено от януари до март, а повече от 90 000 са избягали от столицата Порт-о-Пренс до момента тази година на фона на безмилостно гангстерско принуждение.

„ Задачата е в действителност монументална ”, сподели Робърт Фатън, специалист по хаитянска политика в Университета на Вирджиния.

Бандите опожариха полицейски сектори, откриха огън по основното интернационално летище, което е затворено от началото на март, и щурмуваха двете най-големи в страната затво...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР