ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Бронирани превозни средства се търкалят бавно

...
ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Бронирани превозни средства се търкалят бавно
Коментари Харесай

Правителството на Хаити се бори да наложи строги мерки за сигурност, тъй като встъпването в длъжност на общинския съвет е неизбежно

ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Бронирани транспортни средства се търкалят постепенно около Националния замък на Хаити, до момента в който полицията сканира хоризонта за банди. Всеки ден патрони профучават около региона, удряйки както здания, по този начин и хора.

Бандите управляват по-голямата част от територията към двореца, само че временен съвет, претрупан с избора на нов министър-председател и кабинет на Хаити, изисква членовете му да положат клетва в двореца.

Церемонията е планувана за сряда, макар че чиновниците се борят да наложат строги ограничения за сигурност, съгласно двама високопоставени районни чиновници, осведомени с въпроса, които желаеха имената не се загатват, защото не са били упълномощени да приказват с медиите.

Натискът за осъществяване на церемонията в двореца се счита от някои за проява на мощ, с цел да се допусна, че държавното управление на Хаити към момента ръководи макар мародерските банди които преди този момент нападнаха двореца и дадоха обещание да провалят церемонията, защото ежедневн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР