Porsche 911 е един от най-бързите заводски автомобили, както в

...
Porsche 911 е един от най-бързите заводски автомобили, както в
Коментари Харесай

Porsche представи най-бавното и едновременно най-вълнуващо 911

Porsche 911 е един от най-бързите фабричен коли, както в права линия, по този начин и в завоите, изключително когато става въпрос за Turbo S или GT модификациите. Освен това, обаче, Porsche желае да покаже, че най-популярният модел на марката може да се движи, както по улиците и пистите, по този начин и отвън тях със същата лекост. Именно за това компанията показа лимитираната трансформация Dakar, въодушевена от суперкар 959, взел участие в рали „ Дакар “ в средата на 80-те години на предишния век.



Новото 911 Dakar е основано на общоприета Carrera 4 GTS и разполага с нейният 3.0-литров боксер, който генерира 480 конски сили и 570 нютон метра и ги разпределя към четирите колела, чрез автоматизирана трансмисия с осем предавки. Въпреки сериозните характерности, това е най-бавното Porsche 911 правено в миналото с оптималната скорост от „ единствено “ 240км/ч. Ускорението от 0 до 100км/ч лишава 3.4 секунди, макар особено създадените офроуд гуми от Pirelli.



Теглото на колата е тъкмо 1611 кг, като това е реализирано със замяната на преносимото задно крило с закрепено такова, по-лек челен похлупак от GT3, по-тънки стъкла, както и седалки вид корито. Заедно с това, колата може да се похвали с 19-цолови джанти начело и 20-цолови джанти откъм гърба, както и 50мм по-голям клиренс в съпоставяне със общоприет модел и спомагателни 30мм в офроуд режим.



Визуално колата се отличава с в допълнение инсталирани алуминиеви куки за изтегляне, по-големи пластмаси към долната част на броните, калниците и праговете, както и решетки с по-малки отвори. От Porsche оферират и спомагателна гама от аксесоари, които включват спомагателен багажник върху тавана, палатка на покрива и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР