Поредната диета, ограничаване, плодове, зеленчуци, вода, а стрелката на кантара

...
Поредната диета, ограничаване, плодове, зеленчуци, вода, а стрелката на кантара
Коментари Харесай

Разкриха от кои черти на характера дебелеем

Поредната диета, ограничение, плодове, зеленчуци, вода, а стрелката на кантара не мърда? Чувството ни е повече от познато.

Ако и вие сте част от хилядите хора, които непрестанно се борят с тежестта си и въпреки всичко не вършат нещо както би трябвало, значи броенето на калории и дребните порции не са решението. Дали има нещо друго, което ви пречи да отслабнете? Ново проучване демонстрира, че това могат да са черти от вашия темперамент.

Учени от Швейцарския Федерален Институт по Технологии си сложили за цел да схванат дали характерът на човек може да повлияе на неговите хранителни привички и тежестта му. Те измерили по какъв начин “големите пет ” черти на характера, както ги назовават психолозите, въздействат на типичното човешко държание по отношение на храненето. Това са екстровертност, доброжелателност, почтеност, невротичност и просвета.

 ch p 2

Невротичност

Тази линия на характера нормално води със себе си прекаляването с храна на прочувствено равнище, под въздействието на странични фактори (като да вземем за пример хубавитя аромат и усет, които ни въздействат повече, в сравнение с гладът). Тук попада и яденето на повече калорични храни. В умозаключение хората, на които тази линия на характера и мощно изявена, нормално ядат повече и по-некачествена храна, с цел да се оправят с отрицателните страсти.

Добросъвестност

Добросъвестността се свързва с отсъствието на ястие на прочувствено равнище, за сметка на лишаването от храна, което води със себе си и по-добро сортиране на продуктите. Тези хора избират плодове вместо сладки неща и ядат по-малко месо, постоянно са виртуози в кухнята.

Екстровертност

Едно от най-интересните открития идва от групата на екстровертите. Тези отворени и общителни хора се въздействат от външни фактори при избора на храна. Ядат повече месо, сладки неща и храни с висока калорична стойност. Често е в резултат на обстоятелството, че обичат да се хранят в компания, само че това води със себе си и нездравословни хранителни привички.

 cp 1

Доброжелателност и просвета

И двете черти на характера имат доста малко въздействие, за сметка на останалите три, само че въпреки всичко имат своята роля. Хората, при които те са ясно изразени, нормално се хранят здравословно, с доста плодове и зеленчуци, по-малко месо и по-малко калорични питиета.

Какво значи всичко това?

Резултатите от проучването показват какъв брой значими са чертите на характера за решенията, които вършим по отношение на храненето ни. Поддържането на здравословно тегло не се свежда единствено до пазаруването на верни храни и броенето на калории. За да отслабнете дейно и да сте удовлетворени от резултата, който демонстрира кантара, първо би трябвало да опознаете себе си. Ако имате неприятен ден, посягате ли към сладкото? Ако сте на някакво събитие, пробвате ли от всички ястия? Разбирането за това по какъв начин тялото и мозъкът ви реагират в разнообразни обстановки не би трябвало да бъде подценявано, изключително при образуването на здравословен режим, към който да се придържате.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР