Пореден случай на насилие между деца и то в задния

...
Пореден случай на насилие между деца и то в задния
Коментари Харесай

След боя между ученички в Койнаре - директорът на училището слага камери

Пореден случай на принуждение сред деца и то в задния двор на учебно заведение в Койнаре. На 24 януари две девойки грубо пред очите на съучениците си, а случката е снимана и качена в обществените мрежи. 

" Още щом разбрахме за случката, извикахме девойките, извиниха се една на друга. Извървършено е чуване в наличието на психолог и родители и казусът на равнище учебно заведение е позволен ", безапелационна е госпожа Даниела Цоньовска, шеф на СОУ " Христо Смирненски " в Койнаре.

Тя прибавя, че повода за разногласието е бил подправен профил във Facebook на едно от девойките, в който се разгласили фотоси и изявления от негово име.

По нейни думи от 7-ми февруари ще стартира изъпленение на направения от учебното заведение " План за обща поддръжка " и в интервал от един месец с двете ученички ще работи психолог.

От се свързахме с Антоанета Шишкова - детски психолог с дългогодишна процедура, която показа, че казусът с експанзията сред учениците е огромен, а повода може да се търси в това, че решения и дейности се подхващат едвам откакто насилието към този момент се е случило.

" Виновни сме и ние, възрастните, тъй като им даваме подобен модел. Когато някой направи нарушаване на пътя, ние го снимаме и го качваме във Facebook, вместо да сигнализираме на органите на реда. Трагедията с дамата във Враца беше снимана по същия метод. Ние сме същите воайори. При децата е същото, само че е предизвикано най-много от предпочитание за показност, да се създадат на по-силни, на по-интересни и на по-големи ", споделя Шишкова.

Психологът предлага и елементарно решение на този проблем - един път месечно да се вършат беседи в часа на класа, свързани с общуването от професионален психолог.

" Когато едно дете бъде изпратено при учебния психолог, това се счита за наставление в България. Това не би трябвало да бъде по този начин. Би следвало да се направи една естествена стратегия, която по отношение на възрастта на децата, да се създават тематики, да има групова динамичност и даже групови игри. Тези деца са изцяло изоставени сега ", прибавя още Антоанета.

Случката с побоя се е осъществил в задния двор на учебното заведение, където не е имало камери. Директорът се заканва още идната седмица да добави интензивно видео наблюдаване в тази област. С учениците от всички класове стартират беседи за попречване на последващи спорове. 

От Сдружението на шефовете в междинното обучение пък желаят качването на видео материали, включващи експанзия да се криминализира и да се ползва санкция от 100 лв. на възпитаник при положение на принуждение.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР