Най-малко 13 загинаха при пожар в нощен клуб в испанската Мурсия

...
Поне 13 души са загинали при пожар в испански нощен
Коментари Харесай

Поне 13 души са загинали при пожар в испански нощен клуб, твърдят властите, като се опасяват, че броят на жертвите все още може да нарасне, докато спасителните екипи пресяват отломките.< /p>

Огънят избухна в съседни нощни клубове в Мурсия в югоизточна Испания в неделя, съобщиха службите за спешна помощ и добавиха, че спасителите все още издирват хора, изчезнали след пожара.

Продължавайте четене

списък от 4 елемента Девет простреляни в района на нощен клуб в Кливланд; САЩ издирват заподозрянНай-малко 56 загинали при „огромен пожар“ в жилищен блок във виетнамския Ханой„Дълго време се задушихме“, казва оцелелият от нощен клуб в Южна АфрикаСнимки: Втори ден на погребения за жертви на пожар в Ираккрай на списъка

Службите за спешна помощ публикуваха в X, платформата за социални медии, известна преди като Twitter, че пожарникарите продължават да работят на мястото и не са изключили „възможността да намерят още жертви“.

Хосе Балеста, кмет на Мурсия, каза, че пожарът е избухнал около 6 сутринта местно време (04:00 GMT) и е „изключително сериозен“.

Балеста каза пред репортери на мястото на инцидента, че „все още има тела за изваждане“ от развалините, което според него е сложна задача предвид „риска от срутване“.

Диего Серал от испанската национална полиция каза пред репортери, че мъртвите са намерени в нощен клуб Fonda, един от трите съседни клуба, който е претърпял по-голямата част от щетите от пожар, включително срутването на покрива си.

Колапсът затруднява намирането на жертвите и също така беше трудно да се определи къде точно е започнал огънят, каза той.

Идентифицирането на телата ще отнеме време, отбеляза Серал.

Причината за пожара се разследва.

Извън клуба млади хора се прегърнаха, изглеждаха шокирани, докато чакаха информация.

„Мисля, че излязохме от 30 секунди до една минута, преди алармите да изгаснат и всички светлини да изгаснат [и] писъците, казващи, че има пожар“, каза оцелял, който не е идентифициран.

„Петима членове на семейството и двама приятели са в неизвестност.“

Снимки, разпространени от службите за спешна помощ, показват маркучи за вода от пожарни коли, които пръскат почернялата фасада на клуба. От покрива на сградата можеше да се види гъст дим.

Властите съобщиха, че четирима души са били ранени: две жени на 22 и 25 години и двама мъже на около 40 години, като всички са пострадали от вдишване на дим.

Говорителят на нощния клуб Teatre Мария Долорес Албелан каза пред репортери, че пожарът е възникнал в съседния клуб Fonda, преди да се разпространи в двата съседни клуба.

Испанските медии съобщиха, че по това време са се провеждали няколко рождени дни.

Балеста обяви тридневен траур в града в памет на загиналите. Знамената бяха спуснати наполовина пред кметството на Мурсия.

Премиерът Педро Санчес изрази „солидарност с жертвите и роднините на трагичния пожар в нощен клуб в Мурсия“.

Четиридесет души бяха ранени през 2017 г. в претъпкан нощен клуб на испанския ваканционен остров Тенерифе, когато под се срути.

През 1990 г. 43 души загинаха при пожар в нощен клуб в североизточния испански град Сарагоса.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР