Понастоящем световният петролен пазар е изправен пред приток на суров

...
Понастоящем световният петролен пазар е изправен пред приток на суров
Коментари Харесай

Как Китай и Индия се възползват от пазара на санкциониран петрол

Понастоящем международният петролен пазар е изправен пред приток на недопечен нефт с отстъпка, за който са наложени наказания, като този приток възлиза на към 4.7 милиона барела на ден, което се равнява на към 5% от международната търговия с нефт.

Тези глобени доставки от Русия, Иран и Венецуела се покачиха до най-високите си равнища от нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година насам. Интересното е, че Китай и Индия, двата най-големи мотора на растежа на международното търсене, са главните дестинации за тези първични материали, което води до обилни пазарни последствия.

Тези петролни първични материали с отстъпка се оферират на разнообразни цени, вариращи от едвам 30 цента за барел до над $10 за барел по отношение на бенчмарка “ “, повлияни от фактори като качество на суровината, търсене от страна на рафинериите и политики на Съединени американски щати за налагане на наказания. Въпреки че Китай приема всички глобени сортове, Индия се концентрира най-вече върху съветския нефт, откакто получи утвърждение от Съединени американски щати за тези покупки.

Администрацията на Байдън се стреми да предотврати скоковете в цените на петрола, изключително в година на избори, което оказва въздействие върху метода ѝ към използването на глобите. Политическият напън за поддържане на строги ограничения против Русия, Иран и Венецуела обаче води до непоследователно използване на глобите от страна на Съединени американски щати, което се отразява на размерите и отстъпките на тези глобени първични материали.

Нарастващата взаимозависимост на Китай и Индия от недопечен нефт, обект на наказания, се отразява на размера на вноса им. През 2023 година вносът на ирански недопечен нефт в Китай набъбна с над 60%, а вносът на съветски “ ” в Индия надвиши 2 милиона барела на ден този месец – равнище, невиждано от юли 2023 година насам.

Слабото използване на глобите от страна на Съединени американски щати улесни тази търговия, само че промени в политиката или нова американска администрация могат да трансформират бъдещите дейности. Последните събития включват одобряването от страна на Съединени американски щати на покупките на съветски нефт от страна на Индия, с цел да се предотврати повишението на цените на горивата, както и настояването от страна на чиновници на Министерството на финансите към индийските рафинерии да търсят по-големи отстъпки, с цел да понижат приходите от нефт на Русия.

В резюме, притокът на недопечен нефт с отстъпки и наказания, ориентиран най-вече към Китай и Индия, акцентира комплицираното взаимоотношение сред геополитическата динамичност, пазарните сили и регулаторните политики на международния петролен пазар.

Източник

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР