Помните ли приказките, които мама или баба са ви чели

...
Помните ли приказките, които мама или баба са ви чели
Коментари Харесай

Четири причини децата ви да слушат приказки

Помните ли приказките, които мама или баба са ви чели и разказвали? Това са едни от най-топлите и нежни мемоари, които всеки човек носи със себе си до живот. Има нещо магично в това да слушаш приказки, когато си дете, даже и в днешно време, когато осведомителното засищане е голямо още от първия ден на този свят. Ако се чудите дали времето на приказките не е отминало окончателно, тъй като живеем във високотехнологичен свят, ето ви няколко аргументи да не лишавате детето си от тях.

ЖИТЕЙСКИ ПОУКИ

 а iStock/Getty Images

Приказките са зародили за да популяризират през поколенията поучения, които са годни във всяка ера. С тяхна помощ родителите могат да научат децата да вършат разлика сред положително и зло, да почитат другите, да оказват помощ на нуждаещи се, да търсят любовта и разбирателството във връзките си и доста други значими правила в живота. Всяка история, която се предава през годините, звучи магично за децата, само че от нея те неумишлено се учат да взаимодействат със света, а този опит е скъп.

ЛИЧЕН ПРИМЕР

Случвало ли ви се е да се припознавате в една или друга измислена история, да виждате своя живот, разказан в? Звучи необичайно, само че в действителност е обяснимо, тъй като всяка приказка повтаря нечий опит във времето, декориран и дообогатен посредством въображението на създателя. А хората имаме почти сходни прекарвания и случки, тъй че няма нищо чудно в това, че от време на време се откриваме в нечия история. Ако разкажете на детето си, че някоя приказка ви е помогнала да вземете значимо решение в живота или ви е научила на нещо, сигурно ще спечелите и неговото внимание.

РАЗВИВАНЕ НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО

 а iStock/Getty Images

Всяко дете има богато въображение, което ние, възрастните, се опитваме да вкараме в релси от раждането му. Порядките и възпитанието са несъмнено нужни, само че и геният да виждаш живота по друг и пъстър метод, също е значимо. Приказките оказват помощ доста за това и по натурален път развиват въображението на децата, макар че – или може би с помощта на това, те са цялостни с неуместни обстановки и персонажи (джуджета, русалки и говорещи вълци). Но, хайде, кажете, не използваме ли същите тези персонажи като метафори, когато пораснем? Много дами се обръщат към писането на приказки, откакто родят, в опит да се върнат към детското у себе си, да дадат път на въображението си и да се почувстват още веднъж свободни. Така че не лишавайте детето от тази превъзходна опция да фантазира. Да, приказките не са от жизненоважно значение за развиването на детето, не са храна или лекарство за тялото, само че за душата и фантазията са тъкмо това.

НЕ ГУБИТЕ ВРЕМЕ ДА ЧЕТЕТЕ

Ако нямате време или сили да четете за чудовища, принцеси и всевъзможни сходни облици, не се самообвинявайте. Днешният живот не е като този прези 50 или 100 години. Майките работят, тичат по задания, изкарват пари, грижат се за децата и какво ли още не, и, да, от време на време нямат гориво и за протяжно четене на приказки. Но знаете ли – има кой да ви анулира в тази задача. Кампанията „ “ на Olympus е ориентирана тъкмо към вас, а с нея имате опция по едно и също време да осигурите вечерната доза обичани национални приказки, и да не ги четете персонално вие.

Редица ще бъдат преразказани в аудио формат и качени в каналите на Olympus в, в и във откъдето вие можете да ги пуснете на вашето дете и да бъдете изцяло спокойни, че то получава своята доза фантастични истории и поучения, вие сте си свършили работата като родител - освен това по елементарен и изцяло комфортен и за двете страни метод, а историите, приспивали хиляди деца през годините, ще продължат да съществуват във времето. А в случай че имате потребност и от още един асистент – то чашата топло мляко е от дълго време признато като напитката за сладки сънища.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР