Помните ли какво написах в един летен ден на 2020

...
Помните ли какво написах в един летен ден на 2020
Коментари Харесай

Минеков: Тази година се събираме отново на 9-и юли на протест, както преди две години

Помните ли какво написах в един летен ден на 2020 година? 



„ Въоръжени претърсват президентството! Границите са преминати! Това е прелом! “ - това беше първата ми реакция на невижданата до 9-ти юли 2020-та акция на Прокуратурата. Само час по-късно знаех какво ще вършим – събирахме се на Фонтана пред Президентството, с цел да спасим демокрацията. В началото бяхме няколко десетки, след това няколко стотин, а в края на деня бяхме близо 10 000 – същинска навалица от будни хора, които знаеха, че поругаването на президентската институция е последната крачка преди окончателното завземане на страната от мутрите и мафията.
Чудото се беше случило. 


На 9-ти юли 2020-та, народът беше решил да си върне страната и да изиска сметка на тези безобразници, които близо 12 години тъпчеха всичките му права, които го ограбваха, осъждаха без присъда, унижаваха и унищожаваха.

На 10-ти юли бяхме още повече, след това и още повече. В течение на месеца, стотици хиляди българи се бяха събудили, причислиха се Пловдив, Варна, Бургас, Русе... В страната биеше сърцето на зараждащото се ново начало, което в последно време ни беше мъчно да повярваме, че в действителност ще се състои изобщо. Въстанаха и българите в чужбина. Последваха палатковите лагери, а след това и Великите национални въстания.

Не ни беше елементарно. Обикновените хора против тези с цялата власт. Понякога беше притеснително, а от време на време даже ужасно. Бяхме заплашвани, бити, унижавани, подслушвани и мачкани, само че истина беше, че всички ние към този момент бяхме спечелили. Злото беше изключително зло, само че то си отиваше. Вече беше ясно, че дружно сме създали решителна крачка към връщане на нормалността.

На 9-ти юли 2022 година е нашият Национален празник – националният празник на свободните българи. Нека да го отбележим дружно.

На 9-ти юли 2022-ра (събота), в 18 часа, се събираме още веднъж на площада при Фонтана пред президентството, по същия метод, както се събрахме две години по-рано. Велислав Минеков, Фейсбук
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР