Полузащитникът на ИФК Гьотеборг Хосам Айеш е напът да стане

...
Полузащитникът на ИФК Гьотеборг Хосам Айеш е напът да стане
Коментари Харесай

В Ботев чакат шведски халф от ИФК Гьотеборг

Полузащитникът на ИФК Гьотеборг Хосам Айеш е напът да стане част от тима на Ботев Пловдив, разкриват медиите в Швеция. 25-годишният външен халф е харесан от новия ментор на " канарчетата " Азрудин Валентич и напълно скоро може да дойде в Коматево.

Айеш има контракт с шведския гранд до края на 2022 година, само че не попада в проектите на отбора си и може да бъде взет чартърен или, в случай че разтрогне да дойде без трансферна сума.

Той е роден в Швеция, само че е с палестински генезис. Преминава в Гьотеборг през лятото на 2019-та от Йостерсунд, като преди този момент е носил екипите на Варбергс Бойс и Хакен. Тогава той е бил в трансферните проекти на Лийдс и Нотингам Форест, само че е предпочел Гьотеборг.

Хосам има един мач за националния тим на Швеция. На 8 януари 2019-та играе в контролата с Финландия, изгубена с 0:1. Халфът е някогашен младежки национал на " Тре кронур ".
" Да, Ботев Пловдив се появи като вид, знам че се водят договаряния ", е признал самият Айеш пред FotbollDirekt.se.

" Искам да избера най-правилното решение за себе си. Не съм удовлетворен от дребното време за игра в ИФК Гьотеборг през предходната година. В днешно време, в света на ковид, всяка стъпка би трябвало да е добре осмислена ", прибавя той.

Айеш може да играе и като крило, и зад нападателя, което би отворило огромни варианти пред старши треньора на пловдивчани.

Един от най-паметните му голове датира от 22 февруари 2018 година с екипа на Йостерсунд, когато открива резултата на " Емиратс Стейдиъм " против Арсенал при успеха с 2:1 от 1/32-финалите на Лига Европа.

" Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР