Полският министър-председател Доналд Туск празнува победа на местните избори в

...
Полският министър-председател Доналд Туск празнува победа на местните избори в
Коментари Харесай

Доналд Туск празнува победа на местните избори, след като партията му печели кметски места в ключовите Краков, Познан, Вроцлав и Жешов

Полският министър-председател Доналд Туск чества победа на локалните избори в страната, откакто редица кандидат-кметове, подкрепени от партията му, завоюваха в основни градове, съобщи Асошиейтед прес.
 
Туск разгласи победа на втория тур на локалните избори късно нощес, откакто подкрепените от партията му " Гражданска коалиция " кандидат-кметове завоюваха в голям брой градове, в това число в Краков, Познан, Вроцлав и Жешов.
 
Победата слага проевропейската центристка партия на Туск в благоприятня позиция за изборите за Европейски парламент на 9 юни. " Мисля, че спечелихме втория тур. Няма да спрем! ", написа Туск в обществената платформа " Екс ".
 
Избори за кмет се състояха в общо 748 градове, където нито един претендент не събра нужните над 50% от гласовете на първия тур на 7 април. Кандидатите на партията на Туск завоюваха също в градове, в които не са били на власт от доста години.
 
Местните избори се преглеждат като тест за новото проевропейско държавно управление на Туск. Победата в основни градове би трябвало да помогне за взаимната работа по планове за развиване и асимилиране на средства от Европейски Съюз.
 
На първи тур дясната партия " Право и правдивост ", основният конкурент на партията на Туск, взе превес в локалните парламенти, печелейки 34,3% от вота, а " Гражданска коалиция " – 30,6%.
 
Либералната партия на Туск обичайно получава мощна поддръжка в градовете, а " Право и правдивост " има корав електорат в консервативните селски региони, най-много в Източна Полша.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР