Полските шофьори на камиони блокират границата от началото на седмицата,

...
Полските шофьори на камиони блокират границата от началото на седмицата,
Коментари Харесай

Над 20 000 украински камиона са блокирани на полската граница

Полските водачи на камиони блокират границата от началото на седмицата, заявявайки, че губят благоприятни условия за бизнес откогато Европейски Съюз махна системата за разрешителни за украинските транспортни компании да влизат в блока. Повече от 20 000 транспортни средства са блокирани на украинско-полската граница. Тази обсада се дължи на друга - на полски водачи на камиони, които са недоволни от това, което считат за нелоялна конкуренция. За украинските водачи на камиони това е призрачен сън.

 
Можем да ядем единствено това, което сме си донесли от у дома. Можем да си създадем чай или кафе, в случай че някой има газова бутилка. Ако не, ядем суха храна. Има една яма и едно поле, няма тоалетни, нищо. Какви условия можете да очаквате?
Олександър, водач на камион
Отиваме на границата, с цел да попитаме поляците какво мислят. Може би те заплащат налози за нас, хранят фамилиите ни, може би имат някаква информация.
Дмитро, водач на камион

Протестиращите настояват, че държавното управление им не предлага нищо за решение на продължаващия спор, а уредниците показват, че могат да продължат дейностите си най-малко до края на годината. Местната полска полиция съобщи, че времето за очакване за прекосяване на границата е към 160 часа. Няколко десетки полски транспортни компании започнаха да блокират три гранични пункта сред двете страни в понеделник. Те упорстват да бъдат възобновени разрешителните за влизане на украинските превозвачи, с цел да се понижи техният брой.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР