Полските фермери планират повече от 500 блокади на пътища в

...
Полските фермери планират повече от 500 блокади на пътища в
Коментари Харесай

Полските фермери продължават блокадите и раздават ябълки

Полските фермери възнамеряват повече от 500 блокади на пътища в сряда , с цел да стачкуват против вноса на евтини храни от Украйна и политиката на Европейския съюз в региона на климата, предава Ройтерс.

Кадри от частната полска телевизия TVN24 демонстрираха фермери, носещи полски флагове, които блокират път в южния град Катовице, до момента в който раздават ябълки на минувачите .

" Искаме да покажем на хората, че нашите артикули са в действителност здравословни, положителни, тъй че за какво ги няма в нашите магазини? " сподели един протестиращ фермер пред телевизионния канал.

Фермерите в Полша и в целия Европейски Съюз приканват за промени в рестриктивните мерки, наложени им от проекта на блока за Зелената договорка за справяне с изменението на климата. Те също по този начин желаят повторното налагане на митата върху вноса на селскостопански артикули от прилежаща Украйна , които бяха анулирани след нашествието на Русия.

Те споделят, че украинските фермери наводняват пазарите на Европейски Съюз с на ниска цена импорт, което прави европейските храни неконкурентни.

В сряда да даде на украинските производители на храни безмитен достъп до своите пазари до юни 2025 година, въпреки и с нови ограничавания върху вноса на зърнени храни.

Миналия петък Европейската комисия предложи отстъпки на фермерите -  облекчаване на поредност от правила за оставяне на земя без обработка или засаждане на ротационни култури.

Полската полиция сподели, че знае за повече от 580 митинга , планувани за сряда, с почти присъединяване на 70 000 души.

Министърът на земеделието Чеслав Сикерски сподели пред частното радио RMF FM, че е водил диалози с фермерите до късно във вторник и че въпреки те да не са донесли съответни решения, договарянията ще продължат.

" Разговаряме. Диалогът е в интензивна фаза. "
 Франция поддържа полските фермери
Франция поддържа полските фермери

С това заплашва да провали договарянията за удължение на свободния търговски достъп на Киев до Европейския съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР