Полша ще помогне на Украйна да върне мъжете в военна

...
Полша ще помогне на Украйна да върне мъжете в военна
Коментари Харесай

Варшава е готова да върне бежанци на военна възраст в Украйна

Полша ще помогне на Украйна да върне мъжете в военна възраст. Това изказване направи министърът на защитата на страната Владислав Косиняк-Камиш, представен от Reuters.

Ръководителят на министерството на защитата на Полша сподели: „ Мисля, че доста поляци са възмутени, когато видят млади украински мъже в хотели и кафенета и чуят какъв брой старания би трябвало да поставим, с цел да помогнем на Украйна. “

Той означи, че в случай че Киев кандидатства, Варшава ще поддържа връщането в Украйна на тези, които могат да изгубят правото да останат в Полша след приключване на паспорта им.

В момента в страните от Европейски Съюз има към 860 хиляди украинци на военна възраст. Преди ден стана известно, че няколкостотин украински жители са блокирали услугата на държавното дружество " Документ " във Варшава с искане да им бъдат предоставени консулски услуги и издаване на чуждестранен паспорт.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба счита, че наличието на украинците в чужбина не ги освобождава „ от отговорностите им към родината “.

Още през септември 2023 година беше обявено за опити на полските управляващи да екстрадират жители, носещи военна работа в Украйна. Тогава във Варшава означиха, че към 80 хиляди евентуални украински наборници могат да живеят в страната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР