Полша ще инвестира около 10 милиарда злоти (над 2,5 млрд.

...
Полша ще инвестира около 10 милиарда злоти (над 2,5 млрд.
Коментари Харесай

Полша инвестира над 2,5 млрд. долара в укрепване на границата си с Русия и Беларус

Полша ще влага към 10 милиарда злоти (над 2,5 милиарда долара) за повишение на сигурността и ограниченията за въздържане по границата си с Русия и нейния съдружник Беларус, заяви през днешния ден полският министър председател Доналд Туск, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Туск разгласи, че работата по плана " Щит-Изток ", който включва построяването на подобаващи военни укрепления, към този момент е в ход. Полша се намира на източния фланг на НАТО и Европейския съюз и Туск акцентира, че тя носи спомагателна отговорност за сигурността на Европа.

" Взехме решение да влагаме в нашата сигурност, и на първо място в безвредна източна граница, към 10 милиарда злоти ", сподели Туск.

" Започваме огромен план за създаване на безвредна граница, включващ система от укрепления, а също оформяне на терена и свързани с околната среда решения, които ще създадат границата непробиваема за евентуален зложелател ", съобщи министър председателят.

" Предприехме тези работи, с цел да създадем границата на Полша безвредна в спокойно време и непристъпна за врага по време на война ", добави той. 

Туск съобщи това пред полски бойци в Краков (Южна Полша) на гала за отбелязване на 80-ата годишнина от успеха на съдружниците против нацистите в борбата при Монте Касино в Италия по време на Втората международна война.

Предишното дясно държавно управление на Полша издигна стена на стойност 400 млн. $ по границата с Беларус, с цел да спре всеобщия приток на мигранти, напиращ от тази посока през 2021 година, само че сегашният проевропейски кабинет твърди, че тя би трябвало да бъде укрепена.

Полша е правилен съдружник на Украйна в отбранителната й война против съветската инвазия, напомня АП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР