Полша с Якуб Пьотровски в своя състав се класира за

...
Полша с Якуб Пьотровски в своя състав се класира за
Коментари Харесай

Дружина полска подпечата визите си за Германия!

Полша с Якуб Пьотровски в своя състав се класира за Евро 2024, откакто победи Уелс с 5:4 след осъществяване на дузпи в плейофа от европейските квалификации, който се игра на „ Кардиф Сити Стейдиъм “.

В воин за полския отбор се трансформира Войчех Шчесни, до момента в който огромният виновник за Уелс е някогашният футболист на Манчестър Юнайтед Даниел Джеймс, който пропусна петата решаваща дузпа.

Якуб Пьотровски преодоля бранител на Уелс в 14-ата минута и опита да вкара гол от границата на наказателното поле на Уелс, само че опитът му мина високо над напречната греда.

Три минути по-късно Бен Дейвис се извиси високо и насочи рисков удар с глава от точката на дузпата, само че над напречната греда.



Пред Кийфър Мур се откри добра опция в 21-ата минута, само че отиграването му беше салбо и топката мина надалеч от десния непряк дирек на вратата на Войчех Шчесни.

В добавеното време на първата част Бен Дейвис прати топката във вратата на Шчесни, само че попадението не беше зачетено поради засада.

Войчех Шчесни направи сензационно избавяне в 49-ата минута, спирайки удара с глава на Кийфър Мур, който беше ориентиран към горния ляв ъгъл на вратата.

В 58-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле на Уелс Роберт Левандовски стреля с глава, само че прати топката високо над напречната греда в навън. Седем минути по-късно Якуб Кивиор доближи до центриране в наказателното поле на Уелс и стреля, само че ударът му мина високо над напречната греда.

Карол Швидерски си освободи пространство в наказателното поле на Уелс в 67-ата минута, само че опитът му да означи с глава беше доста неакуратен, а топката прелетя настрана от вратата на Дани Уорд.

Две минути по-късно Кийфър Мур опита да трансформира центриране в гол, само че обещаващият му удар с глава от точката на дузпата, ориентиран под напречната греда, беше отразен от Войчех Шчесни.

След положително центриране в наказателното поле на Полша в 76-ата минута Крис Мефъм стреля с глава, само че Шчесни съумя да направи положително избавяне.

Пред Роберт Левандовски се откри чудесна опция в 90-ата минута, само че след удара му топката мина мъчително покрай десния непряк дирек на Дани Уорд.

Така се стигна до продълженията.

Якуб Пьотровски можеше да изведе Полша напред в резултата в 100-ата минута. Футболистът на Лудогорец се озова непокрит на границата на наказателното поле, само че прати топката настрана от левия непряк дирек на вратата на Дани Уорд.

Девет минути по-късно Себастиан Шимански се извиси в наказателното поле на Уелс, само че ударът му с глава от точката на дузпата профуча малко настрана от левия непряк дирек.

Защитникът на Уелс Крис Мефъм бе изпъден за втори жълт картон в 120-ата минута, а по-късно съдията Даниеле Орсато постави завършек на продълженията и се стигна до осъществяване на дузпи.

За поляците точни бяха Левандовски, Шимански, Франковски, Залевски и Пьонтек.

Първите четири дузпи за Уелс бяха осъществени от Бен Дейвис, Кийфър Мур, Хари Уилямс, Неко Уилямс, само че петата решаваща дузпа, изпълнена от Даниел Джеймс бе отразена от Войчех Шчесни.

Така Полша се класира за Евро 2024, където ще бъде в група с Австрия, Франция и Нидерландия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР