Полша е готова да разположи на своя територия ядрено оръжие,

...
Полша е готова да разположи на своя територия ядрено оръжие,
Коментари Харесай

Полша е готова да приеме американско ядрено оръжие на своя територия

Полша е подготвена да разположи на своя територия нуклеарно оръжие, в случай че НАТО одобри такова решение в изискванията, когато Русия разполага оръжия в Беларус и Калининград, съобщи полският президент Анджей Дуда в изявление за Fakt.
 
" Ако нашите съдружници решат да разположат нуклеарно оръжие на наша територия в границите на взаимното потребление на нуклеарно оръжие и за подсилване на източния фланг на НАТО, ние сме подготвени да го приемем ", сподели той.
 
Дуда призна, че полемиката за нуклеарното съдействие сред Полша и Съединени американски щати се води от известно време. " Аз към този момент няколко пъти съм разговорял за това. Трябва да призная, че когато са ме питали, постоянно съм изразявал нашата подготвеност. Русия от ден на ден милитаризира Калининград. Неотдавна тя реалокира нуклеарно оръжие в Беларус ", аргументира се той.
 
В Кремъл незабавно дадоха обещание да подхващат ответни ограничения, в случай че в Полша бъде ситуирано нуклеарно оръжие.
" Военните, несъмнено, ще проучват обстановката при положение на реализация на тези проекти и във всички случаи ще създадат всичко належащо, ще подхващат всички нужни ответни ограничения, с цел да се подсигурява нашата сигурност ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от съветската секция на Би Би Си. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР