Свидетели казват, че жертвите на пожар във висока сграда в Ханой са скочили от горните етажи, за да избягат

...
Полицията във Виетнам казва, че 10 деца са сред 56-те
Коментари Харесай

Полицията във Виетнам казва, че 10 деца са сред 56-те души, убити при пожар в Висока сграда в Ханой

От HAU DINH Associated Press 14 септември 2023 г., 4:33 ч.

ХАНОЙ, Виетнам -- Десет деца бяха сред 56-те души, убити при пожар в високоетажна сграда в Ханой, съобщи полицията в четвъртък, от която някои жители отчаяно са се опитали да избягат, скачайки от горните етажи, според свидетели.

Властите все още не са съобщили причината за пожара, който избухна малко преди полунощ във вторник и не беше потушен до сряда сутринта в девететажната жилищна сграда в Столицата на Виетнам.

С изгасването на огъня в четвъртък сутринта горя само тамян пред сградата в импровизиран храм, създаден от приятели и роднини, за да отдадат почитта си на мъртвите.

Свидетели казаха на Асошиейтед прес, че изглежда се е запалило електрическо табло на приземния етаж, което също е било използвано за паркиране на около 80 мотоциклета и велосипеди, изпращайки гъст дим, извиващ се през сградата.

Нгуен Тхи Тху Хуен каза пред АП, че всичките петима членове на семейството й спяха на първия етаж, когато чуха някой да вика “ огън.”

По това време димът вече беше толкова гъст, че едва можеха да различат пламъците, идващи от пода под тях.

Тя избяга с 4-годишния си син, съпруга и свекъра, но свекърва й не успя да стигне до стълбището навреме, преди да се изпълни с дим.

Хюен казва, че съпругът й се е върнал вътре и след това той и свекърва й са успели да направят надолу по стълба, която един съсед беше подпрял на техния балкон.

„Изгубихме всичко, но това няма значение, защото цялото семейство избяга от огъня“, каза тя.

„Преживяхме трагедията, но сърцето ми се разбива, че много от съседите ми не можаха да успеят.“

С разпространението на огъня хората на по-високите етажи ставаха все по-отчаяни и Фам Тху Ханг, фармацевт, който живее отсреща, каза, че много от тях са започнали да скачат.

Полицията в Ханой каза в изявление от четвъртък, че някои цели семейства са били убити в пламъците и че досега са успели да идентифицират само 39 от 56-те жертви.

Още 37 души са ранени, около половината от които са откарани в болница Bach Mai.

Директорът на болницата Dao Xuan Co каза, че някои изискват незабавни операции за наранявания на главата и гръбначния стълб. Много също получиха счупени кости и лекарите проверяваха и за вътрешни наранявания.

„Жертвите бяха паникьосани и скочиха от високата сграда, така че освен вдишване на дим, също претърпя множество наранявания“, каза той.

Премиерът Фам Мин Чин и неговият кабинет спазиха минута мълчание в началото на срещата в четвъртък в чест на жертвите .

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР