Полицията в Пазарджик предупреждава за нов ръст на опитите за

...
Полицията в Пазарджик предупреждава за нов ръст на опитите за
Коментари Харесай

Нов ръст на опитите за телефонни измами

Полицията в Пазарджик предизвестява за нов растеж на опитите за телефонни измами. Само за последните два дни са засечени десетки позвънявания в района, главно на стационарни телефони, употребени от възрастни и самотно живеещи хора.

От полицията прецизират, че прилаганите схеми са две: потърпевш непосредствен при злополука, или позвъняване от името на полицейски чиновник, който преследва ало-измамници. И при двете схеми се желае избрана сума пари или златни украшения, като в случаите, когато измамникът се показва за служител на реда, се изяснява с поучителен звук, че индивидът насреща е задължен да спомага на органите на реда, защото в противоположен случай ще се пояснява като саботиране на полицейско следствие.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи са безапелационни, че техни чиновници при осъществяване на служебните си заължения в никакъв случай и под никаква форма не желаят пари от жителите и че всеки телефонен диалог, при който се желаят пари, е опит за машинация. 

Призивът на полицията изключително към възрастните хора, е при сходни позвънявания да се свържат със свои близки или да подадат сигнал на телефон 112.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР