Полицията в Източен Пакистан е разбила мрежа за незаконно отстраняване

...
Полицията в Източен Пакистан е разбила мрежа за незаконно отстраняване
Коментари Харесай

Разбиха докторска мафия за бъбреци, продавала ги само на богатите пакистанци

Полицията в Източен Пакистан е разрушила мрежа за нелегално премахване на органи, като е арестувала осем души за хирургическо унищожаване на бъбреци от стотици пациенти за богати хора, нуждаещи се от трансплантация, оповестяват локалните управляващи, представени от CNN.

Предполагаемият водач на бандата, разпознат като " доктор Фавад ", е упрекнат в осъществяването на 328 интервенции на хора за премахване на бъбреците им и продажбата им на клиенти за до 10 милиона пакистански рупии (34 000 долара) всяка, съобщи Мохсин Накви, основен министър на пакистанската провинция Пенджаб.

Твърди се, че Фавад е бил подпомаган при интервенциите от неназован автомеханик, който е правил анестезията, сподели Накви.

Главният министър съобщи, че бандата е привличала пациенти от лечебни заведения и е правила интервенциите на частно в региона на Таксила, град Лахор и в управлявания от Пакистан Кашмир, написа Вести.бг. 

" Те са съумели да създадат това в Кашмир, тъй като там няма закон за трансплантацията на бъбреци, тъй че им е било по-лесно да правят интервенциите там ", сподели Накви.

По думите на основния министър до момента са доказани три смъртни случая, само че управляващите към момента удостоверяват данните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР