Полицията е арестувала петима българи във връзка с предполагаемото изземване

...
Полицията е арестувала петима българи във връзка с предполагаемото изземване
Коментари Харесай

Кокаин за 20 милиона: Петима българи от кораба Верила са арестувани в Ирландия

Полицията е арестувала петима българи по отношение на хипотетичното изземване на кокаин за няколко милиона евро на борда на транспортен съд за насипни товари във Фойнс, графство Лимерик, написа ирландският  The Journal .

Мъжете са били отведени от кораба " Верила ", регистриран в Малта, който е бил арестуван под въоръжено наблюдаване на гардовете от вторник, когато дошъл в пристанището.

Вестникът е научил, че опиатите евентуално са от южноамерикански картел, обвързван с европейски наркобанди.

Източници на ирландската медия настояват, че опиатите са били подготвени да бъдат изхвърлени зад борда и на тях е имало GPS проследяващи устройства.

Приема се, че екипажът на кораба е формиран от български и украински жители, само че митническите чиновници ревизират произхода на екипажа.

Корабът за насипни товари транспортира пратка зърно - макар че съгласно вписването на кораба в системата за морски трафик той идва от Монреал, източници на The Journal настояват, че има съмнения, че корабът е поел по заобиколен маршрут към Ирландия.

Предполагаемата пратка е открита в бали, увити в пластмаса, свързани с въжета и прикрепени избавителни жилетки, които са били готови за изхвърляне зад борда - те са открити в помещение покрай жилищния блок на кораба.

Митническите служби са се качили на кораба на кораба при идването му във Фойнс по-рано тази седмица и са разкрили опиатите. Приема се, че те са получили сигнал от интернационалните организации за битка с опиатите, в това число от Центъра за морски разбори - опиати (MAOC-N) в Лисабон, Португалия.

В известие се показва, че петима мъже са арестувани тази заран, петък, 22 декември 2023 година, по отношение на конфискация на опиати на товарен транспортен съд в пристанището на Фойнс, Лимерик, като във вторник, 19 декември 2023 година, са конфискувани към 300 кг кокаин.

" Петимата мъже, на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години, са задържани за закононарушение импорт на следени опиати в нарушаване на раздел 15(b) от Закона за корист с опиати от 1977/84 година, променен с раздел 82 от Закона за наказателното правораздаване от 2006 година, и всички са арестувани в секторите на държавната организация " Гарда " в дивизия Лимерик.

Смята се, че последната конфискация е на стойност към 21 млн. евро ( 41.83 млн. лева) и тежи 300 кг - допуска се, че митниците са очаквали по-голям товар, евентуално един звук, когато са нахлули на кораба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР