Полицаите ще носят специални видеокамери от най-ново поколение на ревера

...
Полицаите ще носят специални видеокамери от най-ново поколение на ревера
Коментари Харесай

Полицията ще бори корупцията и нападенията над униформени с видеокамери на ревера |

Полицаите ще носят специфични видеокамери от най-ново потомство на ревера си като средство против корупцията и опитите за посягане против униформените. Те ще наблюдават в действително време какво се случва на пътя, заяви бТВ.

Новите камери записват и тон, и картина. Те работят в комплект, като една от тях ще е в полицейската колата и снима всичко, което се случва пред нея. Другата е на ревера на служителите на реда и се включва, когато вършат инспекции или реагират на сигнал.

С подобни устройства към този момент са оборудвани 300 полицейски екипа в цялата страна.

Новите бодикамери имат вграден джипиес и акумулатори, които устоят 12 часа. Снимат единствено на обществени места, а записите се пазят най-малко 30 дни.
Единствената уязвимост съгласно служители на реда е, че Министерство на вътрешните работи не разрешава потреблението им във вътрешността на жилищни здания. Но пък устройствата дават опция служителите на реда да алармират при потребност от помощ

Камерите са купени с пари от Гаранционния фонд и от еврофондовете за вътрешна сигурност.

Още 280 от новите камери ще проработят от идната година, а съгласно Министерство на вътрешните работи те пазят всички - жителите от корист с полицейски пълномощия, а служителите на реда - от експанзия при инспекциите.

Ако ви спрат за инспекция, ще разберете, че ви записват първо от предупрежденията на униформените, както и от специфични стикери на полицейските коли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР