Полицаи под прикритие ще влязат в скъпите квартали в страната,

...
Полицаи под прикритие ще влязат в скъпите квартали в страната,
Коментари Харесай

МВР пуска къртици в баровските квартали да дебнат за автокрадци

Полицаи под прикритие ще влязат в скъпите квартали в страната, с цел да се борят с автомафията. Такова предписание е било спуснато към всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи след взрива на обири на коли у нас. Агентите ще бъдат подпомагани и от униформени служители на реда, които също ще патрулират по местата, написа " Монитор ". От силовото ведомство към този момент са изготвили лист с регионите, където се следи наклонност към нарастване на задигането на скъпи возила. Такива са столичните квартали Бояна, Драгалевци, „ Лозенец”, съвършен и необятен център на града, както и по-крайния жк „ Надежда”. Последният е прелъстителен за автокрадците поради близостта му с Волуяк, където се подвизавали едни от най-изпечените апаши в сектора.

„ Няма да бъдат подминати и останалите региони и градове. Просто ще съсредоточим силите си на местата, където има нарастване на този вид закононарушения. Това ще има най-малкото и предпазен резултат, защото ще стресне контингента обясниха от „ Национална полиция” пред „ Монитор”. От там се похвалиха и с голям брой арести на автокрадци през последните седмици.

Преди дни беше арестуван Ярослав Димитров-Яро, който беше сниман по какъв начин краде коли от под земята паркинг в София и ядоса премиера Бойко Борисов. 32-годишният мъж от Герман е наказан в Словения поради опит да вкара там открадната кола, има и още три висящи следствия. Въпреки това е бил с мярка подписка и е сниман да краде колите в София.

Няколко дни по-късно с белезници се оказал и съучастника му, който бил обвинен за най-малко още 4 случая на обири на коли, частите на които след това пласирал в Северозападна България.

Малко откакто бил хванат Яро, от полицията изготвили разбор на база на оперативна информация за престъпния контингент в страната, който се занимава с автокражби. Така последвали и арестите. На 20 август чиновниците на Министерство на вътрешните работи стартирали огромна полицейска интервенция в „ Златни пясъци” и „ Слънчев бряг”, където обичайно има доста летовници с
изключително скъпи коли.

Така в ареста попаднали няколко джамбази. Двама от тях са хванати, до момента в който се пробват да откраднат първокласен джип „ Ауди Q7”. Те са задържани таман когато се опитвали да възпламенят колата. Ченгетата сгащили и техни сътрудници, малко откакто отмъкнали мерцедес. Открита е друга кола, открадната от Варна, както и две с пренабити номера на рамата.

Ченгетата блъснали и автоморгите на териториите на областите Варна и Бургас. От депата за демонтиране на коли са конфискувани елементи и мотори от над 30 откраднати коли.

В последните дни почнали и всеобщи инспекции по автоморгите в страната, където са открити чаркове от близо 400 отмъкнати автомобила. Предполага се, че броя им е доста по-голяма, само че търговците съзнателно били изтрили всички идентификационни номера на частите, което правело следенето им мъчно.

За още по-добро противопоставяне на автомафията със заповед на основния секретар Георги Костов е образувана работна група, която да изготви оферти за смяна в членовете от Наказателния кодекс, свързани с автокражбите. Очаква се текстовете да плануват по-сурови санкции за бандитите. От Министерство на вътрешните работи са почнали и стъпки към обучаването на експерти, които да черпят интернационален опит за оправянето с автомафията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР