Полицаи от Пазарджик спасиха възрастен билкар, който се загубил в

...
Полицаи от Пазарджик спасиха възрастен билкар, който се загубил в
Коментари Харесай

Билкар оцеля в планината след два дни без храна и вода

Полицаи от Пазарджик избавиха възрастен билкар, който се изгубил в планината над Пещера. 76- годишният мъж излязъл в неделя сутринта да бере билки и повече не се прибрал. Близките му решили, че е замръкнал при другар, защото постоянно го правел и не го потърсили. След като обаче не се появил и в понеделник, те се разтревожили и във вторник сутринта подали сигнал в полицията.

Веднага била образувана група за търсене, в която се присъединило и следово куче. Димитър бил открит в мъчно налична околност, на 10-12 км над Пещера, в местността Пирина.

Той бил объркан, уплашен и обезводнен, защото бил прекарал две нощи навън в планината без храна и вода. С джип е откаран до болничното заведение в Пещера, където са му оказали помощ и той ще прекара няколко дни там под наблюдаване. "Възрастният мъж е открит в релативно положително положение, само че лекарите допускат, че още една нощ навън щеше да е съдбовна за него " разяснява представителят на ОД Министерство на вътрешните работи - Пазарджик Мирослав Стоянов за "Трафик Нюз ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР