Полицаи и спешен медик от Ветово спасиха 6-дневно бебе. Бързата

...
Полицаи и спешен медик от Ветово спасиха 6-дневно бебе. Бързата
Коментари Харесай

Кои са полицаите и лекарят, помогнали за спасяването на 6-дневно бебе от Ветово?

Полицаи и незабавен доктор от Ветово избавиха 6-дневно бебе. Бързата им интервенция е върнала към живота детето, което е било съвсем в клинична гибел, без дишане и сърдечна активност.

Празничният 6 септември почнал с обичаен обход на региона за ветовските служители на реда Йордан Стефанов и Ивайло Иванов. Пожар до основния път Русе – Варна води патрула от Ветово до разклона за Сваленик.

На мястото бързо идват огнеборци, които се заемат с гасенето на пожара. Тогава до служителите на реда стопира автомобил с очевидно обезпокоени и изплашени мъж и жена, пътуващи от Исперих към Русе.

" Жената в ръцете имаше малко бебе. Помоли ни за помощ, като ни сподели, че детето е спряло да диша ", изясни мл. автоконтрольор Йордан Стефанов, районно управление (на МВР) – Ветово.

Полицаите подават незабавно сигнал за случая и без да се замислят, потеглят към Центъра за незабавна здравна помощ във Ветово с майката и детето в патрулната кола.

" За към 4 минути успяхме да пристигнем. Нямаше време да се мисли. Всичко мина като на лента, като на филм. Адреналинът беше висок ", сподели ст. служител на реда Ивайло Иванов, " Охранителна полиция " – Ветово.

Дежурният фелдшер Галя Маринова също не губи време и се заема с битката за живота на 6-дневното дете.

" Детето е било съвсем в клинична гибел. Използвала е и вакуум, след което О2 са му пуснали от колата за спешна помощ ", изясни Красимир Николов, фелдшер в Центъра за незабавна здравна помощ във Ветово.

" След като лекарката съумя да го върне към живот, то проплака и тогава се почувствахме доста щастливи. Това е най-голямата премия за нас - детенцето е живо и крепко ", сподели ст. служител на реда Ивайло Иванов.

След спомагателни прегледи и наблюдаване в русенска болница детето към този момент е изцяло възобновено в дома си в Исперих.

Репортер: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР