Политологът Светлин Тачев коментира проучване на Галъп, според което 63

...
Политологът Светлин Тачев коментира проучване на Галъп, според което 63
Коментари Харесай

Политолог: Стандартът на българския работник вече се покачва

Политологът Светлин Тачев разяснява изследване на " Галъп ", съгласно което 63 % от българите са удовлетворени от работата си, само че единствено 46 % - от заплатата.

" Далеч сме от страните в Западна Европа към момента. Младите желаят по-добро възнаграждение и ненапълно ги разбирам. От друга страна има доста хора, които не са млади и са работещи от дълго време и нарастването на заплатите им не е реалност. Трябва да вземем под внимание нещо доста значимо - че крайният артикул, направен от трудещите се, се усилва, суровините се усилват. Но би трябвало да се усилва и самият труд на трудещия се. Защото той също има стойност. Така че това са едни процеси - да, внасяме чужденци за работа по морето. Защо? Защото българите не желаят да работят такава работа. Защо? Защото не са съгласни със заплащането и с изискванията. Това демонстрира, че въпреки всичко българският стандарт се покачва и българският служащ не е е подготвен да отиде на тези условия да работи. Преди не беше по този начин. Черноморието беше цялостно с българи, работещи там ", сподели той.

" Това демонстрира, че освен упованията на българите, само че и стандартът им на живот стартира да се усилва. Това демонстрира, че в тези браншове би трябвало да има нарастване и в случай че желаеме да вървим по европейски път, би трябвало да има западни условия на труд. Защото когато нямаш положителни условия, не можеш да привличаш служащи. Тогава започваш да внасяш служащи на страни, в които стандартът на живот е доста по-нисък, и те стартират да работят ", добави Точев в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР