Политическият екстремизъм е нарастваща заплаха за Германия, а привържениците му

...
Политическият екстремизъм е нарастваща заплаха за Германия, а привържениците му
Коментари Харесай

Германската крайна десница се разраства и е по-склонна да прибягва до насилие

Политическият екстремизъм е възходяща опасност за Германия, а последователите му - най-много от крайната десница и все по-често водени от дезинформация - са все по-склонни да употребяват принуждение, се споделя в нов отчет на вътрешното разузнаване, представено от ДПА.

Федералната организация за отбрана на конституцията е открила 33 476 закононарушения по политически подбуди през 2021 година - леко нарастване по отношение на 2020 година, когато те са били 32 924. Престъпленията по политически подбуди, съпроводени с принуждение, обаче са станали с 10 % повече.

" Крайнодесният екстремизъм остава най-голямата екстремистка опасност за нашата народна власт ", съобщи министърката на вътрешните работи Нанси Фезер, представяйки отчета. Наблюдаваме висока степен на податливост към принуждение тук, добави тя.

Политическият екстремизъм е мощно сензитивна тематика в Германия поради нацисткото минало на страната и доста германци одобряват като специфична отговорност изкореняването на расизма и нетърпимостта.

Ръководителят на Федералната работа за отбрана на конституцията (вътрешното разузнаване) Томас Халденванг означи, че дезинформацията играе основна роля в подхранването на всички типове екстремистка активност.

Като позитивно развиване се регистрира, че немското население наподобява малко или доста невъзприемчиво към пропагандата, популяризирана от Русия в Германия в поддръжка на войната си в Украйна.

Броят на крайнодесните деятели леко е повишен до 33 900 души.

Известно нарастване до 21 000 души бележи и придвижването на " Райхсбюргерите " ( " Граждани на Райха " - реваншистка организация, която претендира за честност към предходни, по-малко демократични форми на немската държава). Увеличението при нея е обвързвано основно със съпротивата против ограничения като наложителното носене на маски, наложено за ограничение на пандемията от ковид, се прецизира в отчета.

Крайнолевият екстремизъм също записва леко нарастване, като тази група включва към 34 700 души.

Лек спад се регистрира при ислямисткия екстремизъм.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР