Полезни свойства на маста – рецепта за мехлем при кожни

...
Полезни свойства на маста – рецепта за мехлем при кожни
Коментари Харесай

Направете си полезен мехлем със свинска мас!

Полезни свойства на маста – рецепта за мас при кожни проблеми и болки в гърба.

Нашите баби и дядовци са били по-здрави от нас и са консумирали доста повече свинска мехлем от нас. Свинската мехлем сама по себе си не е нездравословна за здравето, а в противен случай. Разбира се, би трябвало да я консумирате по здравословен метод, само че може би ще се изненадате какви изгоди за здравето има.

Маста стартира да пуши при доста по-висока температура от растителните мазнини или маслото. Това значи, че не изгаря толкоз бързо и не създава нездравословни и канцерогенни субстанции толкоз бързо, колкото когато приготвяте храна с различен тип лой.

Но, маста може да лекува, без даже да се постанова да я ядете. Тя е знамение за кожата – за разлика от скъпите кремове от магазина, тя прониква в по-дълбоките пластове на кожата, където в действителност може да помогне.

В взаимозависимост от билките, които употребявате, тя лекува екзема, инфектиране, оказва помощ за изтриване на белези, разширени вени и с помощта на колагена се бори с бръчките.

Мехлем от невен:
– нанесен върху гърдите, оказва помощ при пристъпи на кашлица, даже астма
– отстранява болките в гърба, мускулите и ставите
– успокоява кожата
– бори се с екземата, възпалението на кожата, акнето
– най-хубавото лекарство за разширени вени, натъртвания и дребни рани
– дезинфекцира и успокоява
– лекува ухапвания от инсекти, ожулвания и дребни белези след интервенция или пострадване

Приготвяне:
Разтопете 500 г мехлем и прибавете 1 шепа невен. Оставете за към 5 минути, след което свалете от котлона и оставете да престои 24 часа. Повторете тази процедура 3 пъти. След това прецедете през марля и вашия мас е подготвен. Съхранявайте на хладно място.

Домашен мас при ожулвания, болки в ставите и кожни проблеми
Разтопете 250 г свинска мехлем и прибавете две цялостни шепи цветове от лайка. Дръпнете настрани, покрийте съда и съхранявайте на хладно място за 24 часа. На идващия ден загрейте сместа и прецедете.

Полезни свойства на сланината
– укрепва имунната система
– съдържа омега 6 мастни киселини, които защищават сърцето и оказват помощ за понижаване на нездравословния холестерол
– съдържа скъпата арахидонова киселина
– оптималното количество укрепва стените и еластичността на кръвоносните съдове, контролира кръвното налягане и има позитивен резултат върху фините мускули
– би трябвало да се употребява най-вече от пушачи, тъй като съдържа селен, който предотвратява окисляването и понижава отрицателните резултати от тютюнопушенето върху нашето тяло
– съдържа витамини от група В, по-специално витамин В3
– всмуква непотребния алкохол в тялото и бързо понижава равнището му

Вижте още: Домашен сироп от моркови срещу кашлица

Избирайте сланина с кожата. От нея ще извършите чудесно желе. Също по този начин е отлично средство за връзките, хрущялите и костите. От останалото можете да извършите отлични домашни пръжки и към този момент упоменатия домакински мас.

Възползвайте се от невероятните потребни свойства на маста!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР