Покрай положителните тестове на премиера Борисов, любимият му Заю Баю

...
Покрай положителните тестове на премиера Борисов, любимият му Заю Баю
Коментари Харесай

За Широка лъка 9 млн лева, за останалите – гол… Бурунди

Покрай позитивните проби на премиера Борисов, обичаният му Заю Баю – Николай Нанков и кмета на Широка лъка Васил Седянков научихме що е икономическа дискриминация. На предизборните репортажи, снимани от Севда тв на киностудия ГЕРБ преди дни, се видяха първенци и поданици на китното родопско село – десетина на брой, които благодаряха на Борисов за прелестното ръководство.
Една женица даде обещание да не си мие ръцете от ръкостискането с значимия посетител, до момента в който отново бъде определен. Народната обич не знае граници и е подготвена да поеме риска да остане немита много време, само че това е друга тема… А може и да е послъгала, с цел да направи густо на премиера – има го в народопсихологията.

Кметът Седянков разкри тайната на селското благополучие и любовта към първия партиен и държавен началник – парите.

Тодор Живков бе споделил: “Как ще решиш казуса? Може да взема решение тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти нямаш право да решаваш! А ти ще отидеш да взимаш решение? Ти немаш пари, па ще се измъкнеш по-късно ".

Седянков получил от властта 9 милиона и Широка лъка е добре. Да са живи и здрави. Жителите на селото са към 470. Там е Националното учебно заведение за фолклорни изкуства. То е с държавно финансиране.

Чудесно, само че по този начин ли е на всички места?

Според Иван Хаджийски „ За да можем да съпоставяме две величини, последните би трябвало да са сравними, т.е. да имат като основа за съпоставяне общ идентичен знаменател “.

Сравняваме. Звъним в 12 случайно взети села в Ловешко, Плевенско, Видинско, Пазарджишко и Монтанско. Научаваме от обезпокоени кметове – спестяваме им имената – че при население сред 800 – 1200 поданици, междинният бюджет за година е към 100 хиляди лв.. В тях влизат заплати, осигуровки на чиновниците, възнаграждението на кмета, както и издръжката на кметството и финансовите разноски. За поправки на улици, учебни заведения, детски градини, улично осветяване и прочие кметовете се молят на общината за всеки лев. Но и общините са в потребност и за кое по-напред.

Ето – сравнихме.

.

В България... Снимка: БГНЕС

Борисов заобикаля такива села, а те са най-малко 80 на 100 от всичките. Там голи циганчета тичат по улиците, не са фотогенични, на всяка крачка изоставени и разграбени къщи, а достъпът до тях ще затрудни даже прословутата премиерска джипка. Сравнението припомня повече Бурунди, в сравнение с Широка лъка.

Не ви настройваме против Широка лъка, опитваме се да притеглим вниманието към останалите селища.

И отново Иван Хаджийски: " България би трябвало да стане богата, благоденстваща и щастлива, само че – за всички. Тогава целият български народ ще разгърне скритите си сили и ще си сътвори в новата история място и орис, каквато заслужават неговият порив, неговите упоритости, неговото усърдие и неговата прелестна земя. Той ще стане така популярен и почитан, какъвто е бил и в предишното. Въпросът е: по какъв начин да стане това? "

.
Те са без маски, само че в Широка лъка всичко е ОК, не като в Бурунди и останалата България, пази Боже... Снимка: бТВ

И ние питаме същото: Как да стане, мамка му? И се сещаме, че кметът Седянков се похвали с изключение на с милионите и с това, че го лекувала по телефона доктор Дариткова, шефката на групата на ГЕРБ в Народното събрание. Ех, какъв късметлия! Нека разгласява нейния телефон и този на Борисов, та и сътрудниците му от другите села да оправят живота на своите съселяни, че и своя. Иначе - Бурунди, нали…

И нещо напълно дребно, само че въпреки всичко: Деветте милиона, дето ги дал Борисов на Широка лъка, са от всички нас, данъкоплатците. Кметът Седянков да го има поради.

Колкото повече Широка лъка замязва на изключение, а останалите села на Бурунди, толкоз повече дискриминирането по партиен симптом ще става настояща тематика.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР