Показания на таен свидетел сочат, че Марин Димитров е предложил

...
Показания на таен свидетел сочат, че Марин Димитров е предложил
Коментари Харесай

Таен свидетел: 250 000 евро за назначение на Венцислав Кирчев за шеф на ГД Национална полиция

Показания на скришен очевидец сочат, че Марин Димитров е предложил 250 хиляди евро, с цел да бъде назначен Венцислав Кирчев за началник на Главна дирекция " Национална полиция ".

Това стана ясно в правосъдна зала по време на гледането на мярката за неотклонение на обвинявания за присъединяване в контрабанда и скандалното дело по ОПГ в Митниците. Обвиненият в контрабанда Марин Димитров и юристът му Любомир Таков желаеха той да излезе от ареста, само че Софийският апелативен съд го остави зад решетките.   

След съвещанието на съда прокурор Стоян Лазаров разясни:

" Показания на скришен очевидец сочат, че Марин Димитров е предложил 250 хиляди евро, с цел да бъде назначен Венцислав Кирчев за началник на Главна дирекция " Национална полиция ". Той свидетелства, че обвиненият Марин Димитров е взел участие в контрабандни канали. Това му е служебно известно като шеф на ОДМВР-Хасково за времето, докато е бил подобен. В поддръжка на неговите думи са и фотоси, откри в телефона на сина му, на които са татко и наследник, Николай Николов-Паскал и приятелката на Стефан ".

На въпрос на кого са предлагани парите, прокурор Стоян Лазаров посъветва публицистите да се извърнат към сътрудниците му от Софийска градска прокуратура, които се занимават с разследваното.

" Има разпит на очевидец с загадка идентичност, който беше представен от от сегашния правосъден състав при обосноваването на обоснованото съмнение ", посочи Лазаров на журналистически въпрос по отношение на това дали има нови доказателства. 

В зала се чу към този момент за очевидци номер 14-и и 17-и, само че прокурорът не можа да бъде съответен на въпроса на " Фокус " тъкмо какъв брой досега са тайните очевидци. 

Дали се сглобява пъзелът на схемата, от обвиняването обявиха, че не могат да кажат, а повече информация могат да дадат сътрудниците на Лазаров, които следят самото досъдебно произвеждане.

Според прокурор Илия Точев, Марин Димитров е правил контакта и връзката сред български и непознати жители, с цел да минават ТИР-ове с незаконни цигари през контролните пропускателни пунктове Капитан Андреево, Калотина и Лесово. Поддържал и контакти с митничари и граничари, като от години и татко, и наследник Димитрови са поддържали връзки с Паскал.

Показанията на скришен очевидец номер 17 и скришен очевидец номер 14, сочат, че Марин Димитров е познавал и запознавал с други лица Никола Николов - Паскал, както и че е търсил хора за връзка за реализирането на канали за гладко прекосяване на контрабанда. Включително и с лица на висши държавни длъжности като обвинените по делото Петя Банкова и Живко Коцев.

На 20 април Софийският градски съд дефинира мярка " задържане под стража " за Марин Д. откакто одобри, че има задоволително данни за съпричастност към ОПГ.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР