Пожарникари дават вода на коала на фона на бушуващите пожари

...
Пожарникари дават вода на коала на фона на бушуващите пожари
Коментари Харесай

Пожарникар дава вода на коала, оцеляла от пожарите в Австралия

Пожарникари дават вода на коала на фона на вилнеещите пожари в Южна Австралия. Огнеборците се натъкнали на жадното животно, до момента в който се борели с пламъците в неделя, написа Ройтерс. Един от пожарникарите подал на коалата бутилка с вода, която я изпила. След това животното избягало.

Преди няколко дни двама пожарникари починаха и трима бяха ранени, откакто пожарният им камион се преобърнал в Нов Южен Уелс. Той се блъснал в дърво, след което се преобърнал по стръмен скат на към 100 км от Сидни. Премиерът на Австралия уважи паметта на починалите и сподели, че службата им вполза на обществото няма да бъде забравена.

В най-населеният щат на Австралия продължава да е в действие изключително състояние поради невижданите горски пожари, вилнеещи от седмици, съобщи bTV. Стотици домове изгоряха, а многомилионната метрополия на Сидни постоянно е замърсявана отвреден за здравето пушек.

Хиляди пожарникари в цялата страна дават изключителни смени, с цел да се борят с огъня. Работата им се затруднява от рекордните жеги, които тук-там приближиха 50 градуса по Целзий. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР