Пожарите в Хавай вече са най-смъртоносното природно бедствие в историята на щата

...
Горските пожари в Хавай достигнаха мрачен крайъгълен камък, тъй като
Коментари Харесай

Горските пожари в Хавай достигнаха мрачен крайъгълен камък, тъй като броят на жертвите нарасна до 67, което го прави най-смъртоносното природно бедствие в историята на държавата.

Още стотици са обявени за изчезнали и броят на жертвите може да нарасне.

Идва, когато на жителите на Лахайна е разрешено да се върнат за кратко у дома в петък, за да направят равносметка на щетите в техния опустошен от пожар град.

Те се върнаха сред предупреждения, че ще бъдат посрещнати от „унищожение, каквото не са виждали през живота си“.

Държавни служители отвориха отново Лахайна за хора с доказателство за пребиваване в петък за първи път, откакто пламъците обхванаха бързо началото на тази седмица, унищожавайки голяма част от историческия град.< /p>

Комендантски час ще действа всеки ден от 22:00 до 06:00 местно време, а някои от най-тежко засегнатите части на града остават ограничени за търсене и спасяване на персонала.

Западен Мауи, където се намира Лахайна, все още е без ток и вода. Издирвателни екипи все още са в района и търсят жертви на пожара.

Губернаторът Джош Грийн предупреди хавайците, че това, което са открили в Лахайна, ще бъде трудно забележимо.

"Лахайна е опустошена зона. Те ще видят унищожение, каквото не са виждали никога в живота си", каза губернаторът, който посети града в четвъртък . „Бъдете много внимателни, бъдете много внимателни.“

Предупрежденията за пожарите в Мауи дойдоха късно, евакуираните казват какво е причинило горските пожари в Хавай?

Той каза, че ще отнеме много години за отстраняване щетите, причинени от горски пожари на остров Мауи. Повече от 1000 сгради бяха разрушени в Лахайна, крайбрежен град с богата история, който привлича около два милиона туристи годишно.

В петък служители на окръг Мауи също потвърдиха 12 допълнителни смъртни случая в Лахайна.

Това го прави най-смъртоносното природно бедствие на Хаваите, което засенчва жертвите на цунамито през 1960 г., което уби 61 души.

Въпреки че на някои жители беше позволено да се върнат в Лахайна в петък, много от евакуираните в приюта на Военния мемориален стадион, на около 20 мили (32 км) от историческия град, казват, че не бързат да се върнат.

Известно бананово дърво и вековна църква, засегнати от пожари на Хаваите

Повечето от тях са били свидетели на това, че домовете им започват да пламват, тъй като едва са се спасили и са сигурни, че нищо не им е останало върнете се към.

Мнозина казаха на BBC, че са просто благодарни, че са живи.

Горските пожари на остров Мауи и Големия остров на Хаваите започнаха във вторник вечерта. Причината все още не е известна, но след като светна, ураганните ветрове и сухото време помогнаха за запалването на пламъците.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР