Пожари са довели до смъртта на половината коали, живеещи в

...
Пожари са довели до смъртта на половината коали, живеещи в
Коментари Харесай

Пожари избиха половината коали от резерват в Австралия

Пожари са довели до гибелта на половината коали, живеещи в резерват в Нови Южен Уелс. Сезонът на пожарите стартира по-рано тази година и към този момент унищожи две трети от хабитата на животните в естествения резерват към езерото Инес, написа организация " Ройтерс ". Около 350 животни от живеещите там 500 или 600 са починали, оповестиха от Австралийското общество за запазване на коалите.

Спасените се намират в болничното заведение за коали в Порт Макуари. " Търсим сигнали за болежка – скърцане със зъби, стрес – и просто действаме ден за ден ", споделя Аманда Гордън от болничното заведение.

Да се направи оценка на това какъв брой са потърпевши животните ще отнеме най-малко 10 дни. Изчисленията за това какъв брой тъкмо коали има в Австралия варират – съгласно някои те са 50 хиляди, съгласно други са над 100 хиляди Животните живеят основно в евкалиптовите гори в източните провинции, като спят до 18 часа на ден.

По-топлото време, предизвиквано от климатичните промени, евентуално ще утежни изискванията им на живот. Обезлесяването ограничи регионите, в които те могат да живеят, сочи Джеймс Тримей от Съвета за запазване на природата на Нови Южен Уелс. " Ако намаляването на броя им продължи със същите темпове, както в последните 20-30 години, дивите коали ще изчезнат доникъде на века. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР