Пожарът, който предизвика масова евакуация, скоро ще бъде овладян, каза

...
Пожарът, който предизвика масова евакуация, скоро ще бъде овладян, каза
Коментари Харесай

Отварят частично Дарданелите за корабоплаване, спряно заради големи пожари

Пожарът, който провокира всеобща евакуация, скоро ще бъде овладян, сподели нощес президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Той добави, че повече от 150 кораба са спрени на Дарданелите, с цел да разрешат на хеликоптери и самолети да загребват вода, с цел да потушат пламъците.

Проливът, свързващ Егейско и Черно море (през вътрешното турско Мраморно море), е главен маршрут за кораби, пренасящи артикули като нефт и зърнени храни.

Повече от 1200 души от девет села са били евакуирани поради пожара, който избухна в окръг Чанаккале във вторник и беше сложен за преодоляване поради високите температури, сухия въздух и мощни ветрове, заяви вътрешният министър Али Йерликая, предава Българска телеграфна агенция. 

До през вчерашния ден пламъците обгърнаха на към 1500 хектара (3700 акра).

Новинарски фрагменти посочваха вилнеещи пламъци, поглъщащи изоставени къщи, и издигащ се пушек по хълмове, които се виждат от жилищните региони.

Вече няколко дни бушуват пожарите и в прилежаща Гърция, където ситуацията е апокалиптична. Пламъците взеха и човешки жертви, изгоряха стотици животни. Хиляди хора бяха евакуирани в региона Беотия, където изгоря исторически манастир. Непрекъснато пламват нови огнища в региона на Александруполис, от небето вали пепел, а Министерство на външните работи предложи на българите да заобикалят пътувания в този регион.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР