Пожар във Виетнам: Жители в капан от смъртоносен пожар в апартамент в Ханой

...
Известно е, че най-малко осем души са загинали и десетки
Коментари Харесай

Известно е, че най-малко осем души са загинали и десетки са ранени при огромен пожар, избухнал във висока сграда жилищен блок в столицата на Виетнам Ханой.

Държавните медии съобщиха, че около 70 души са били спасени от девететажната сграда, като много от тях са откарани в болница.

Пожарът, избухнал през нощта, е потушен, но спасителните операции продължават.

Властите в бързо развиващия се Ханой казват, че много новопостроени апартаменти не отговарят на правилата за пожарна безопасност.

Населението на града се е учетворило през последните 20 години.

Жителите описват, че са чули силен взрив около 23:00 часа местно време и след това са видели черен дим да се издига през сградата.

Едно семейство казва, че е трябвало да избяга, като разбият металните парапети, блокиращи прозореца им, и поставиха стълба към съседна сграда.

"Чух много викове за помощ. Не можахме да им помогнем много", каза Хоа, жена, която живее наблизо, пред агенция AFP.< /p>

"Апартаментът е толкова затворен, без път за бягство, невъзможно е жертвите да излязат."

Петнадесет противопожарни коли бяха изпратени да помогнат, но не можаха да се доближат до горящия жилищен блок, тъй като уличката, в която се намираше, беше твърде тясна.

Пожарът подчертава предизвикателствата пред управлението на пожарната безопасност в бързо развиващите се и лошо регулирани градове в региона.

Преди почти точно година 33 души загинаха при пожар в караоке клуб в Южен Виетнам, където прозорците бяха зазидани, блокирайки бягството.

Има много подобни трагедии в други страни от Югоизточна Азия като Тайланд, където впоследствие се установи, че разпоредбите са или неадекватни, или в много случаи просто не се прилагат.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР