Поглезете се с този кадифен какаов кекс с орехи и

...
Поглезете се с този кадифен какаов кекс с орехи и
Коментари Харесай

Какаовия кекс с орехи и крема сирене

Поглезете се с този кадифен какаов кекс с орехи и крема сирене. Още с отварянето на фурната след неговото изпичане ще ви завладее неустоимият мирис на шоколад и печени орехи.

Необходими Продукти

За плънката


● крема сирене - 200 г
● захар - 1 ч.ч.
● яйца - 1 бр.
● какао - 100 г на прахуляк

За тестото


● брашно - 200 г
● бакпулвер - 1 пакетче
● краве масло - 200 г
● захар - 1 ч.ч.
● яйца - 4 бр.
● краве мляко - 1 ч.ч. прясно
● ванилия - 1 пакетче или 1 ч.л. ванилов дестилат по желание
● орехи - 200 г ситно нарязани

Начин на подготвяне

Поглезете се с този кадифен кекс, съчетаващ богатия усет на какао, хрупкави орехи и нежно и меко крема сирене! Още с отварянето на фурната след неговото изпичане ще ви завладее неустоимият мирис на шоколад и печени орехи. Този десерт е същински празник за сетивата, пригответе си го и зарадвайте вас и вашите посетители в топли фамилни вечери с чаша чай или кафе!

Разбиваме крема сиренето и захарта за плънката с миксер. Прибавяме към сместа яйцето, какаото на прахуляк и брашното. Разбиваме до приемането на гладка примес. Намазваме форма за кекс с дупка в средата щедро с масло и поръсваме вътрешността с брашно.

В обособена купа смесваме брашното и бакпулвера. В друга обособена купа с миксер разрушаваме за към две минути маслото дружно със захарта за тестото, след което прибавяме и яйцата едно по едно, а най-после слагаме и ванилията или ваниловия дестилат. Сипваме и брашното и прясното мляко и разбъркваме до приемането на хомогенна примес.

Слагаме половината от тестото в приготвената форма и леко заглаждаме с шпатула от горната страна. Правим хлътналост, дълбока към 2 см, благодарение на лъжица и вътре слагаме плънката. Слагаме останалото тесто, поръсваме от горната страна със ситно нарязаните орехи, заравняваме и печем ореховия сладкиш в авансово загрята на 170 °C фурна.

Изпробваме дали шареният кекс е подготвен, като го набождаме с дълго дървено шишче и в случай че го извадим изсъхнало от кекса, то той е изцяло подготвен.

Оставяме сладкиша да се охлади за 15 минути. След охлаждането му го обръщаме в необятна паница или поднос, изваждаме от формата, разрязваме и сервираме. По предпочитание поръсваме какаовия кекс с орехи и крема сирене с пудра захар от горната страна.

Приятен вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР