Подуването на краката може да е индикатор за рак на

...
Подуването на краката може да е индикатор за рак на
Коментари Харесай

Уролог: Подутите крака сигнализират за рак

Подуването на краката може да е знак за рак на пикочния мехур в напреднала форма, споделя урологът Джереми Оутс пред Express.

Този тип заболяване поражда, когато клетките в лигавицата на пикочния мехур стартират да порастват и да се разделят неконтролируемо. Съществуват няколко признака, които предизвестяват за болестта. Трябва да се наблюдават деликатно.

Д-р Оутс съобщи, че множеството случаи на рак на пикочния мехур (над 70%) са повърхностни. Клетките са ситуирани върху лигавицата и не проникват вътре. Туморите могат да бъдат разграничени на нискостепенни и високостепенни.

" Повърхностните тумори с ниска степен на злокачественост рядко са съществени. Въпреки че могат да провокират неприятни признаци. Високостепенните злокачествени тумори са със забележителен риск от развиване на заболяване. Към него би трябвало да се подхожда съществено ", акцентира Оутс.

Специалистът е показал и някои други признаци, за които би трябвало да внимавате. Те включват кръв в урината, постоянно уриниране (както и болежка и парене по време на уринирането) и болежка в долната част на гърба или корема.

Освен това съгласно Оутс подутите крайници са безапелационен сигнал за напреднала форма на рак . Това се дължи на утежняване на отделянето на течности от организма.

Лекарят отбелязва, че първите признаци постоянно могат да бъдат свързани с по-малко съществени проблеми . Въпреки това, в случай че те се появят /особена, в случай че са комбинирани/, е значимо да посетите общопрактикуващия си доктор, с цел да може да се сложи диагноза допустимо най-бързо.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР