Подпалилият се ирански петролен танкер, който потъна в Източнокитайско море,

...
Подпалилият се ирански петролен танкер, който потъна в Източнокитайско море,
Коментари Харесай

16-километрово нефтено петно остана след танкера, който потъна в Източнокитайско море

Подпалилият се ирански петролен танкер, който потъна в Източнокитайско море, е предизвикал нефтено леке с дължина 16 километра, оповестиха локални медии и японските управляващи, представени от Ройтерс. Според Китайската централна телевизия петното е необятно почти сред 2 и 7 километра и се е нараснало няколко пъти от през вчерашния ден, засилвайки паниката от нанасяне на вреди на морската екосистема. То е намерено на изток от мястото, където потъна корабът.

На морската повърхнина е почнала интервенция за разчистване, а избавителните екипи са оповестили прекъсване на огромното търсене на оживели, понижавайки напъните до " естествени " действия. Танкерът, превозвал 136 000 тона петролен кондензат, потъна през вчерашния ден, откакто няколко детонации отслабиха корпуса. Той се подпали след конфликт с китайски товарен транспортен съд на 6 януари. Китайските управляващи обявиха, че вследствие на детонациите, раздрали корпуса, са е запалило огромно количество нефт във водите в близост.

Това е най-големият петролен разлив от танкер от 1991 година, когато 260 000 тона петрол се изляха край крайбрежията на Ангола.  Японската брегова защита сподели, че от мястото, където е потопен корабът, към момента се издига черен пушек. Тя е изпратила в региона два патрулни катера и аероплан, които да търсят изчезналите членове на екипажа и да оценят ситуацията. В събота китайски избавителни екипи откриха две тела на борда на танкера. На 8 януари беше открито още едно тяло, евентуално на моряк от танкера. Иранските управляващи обявиха през вчерашния ден, че се допуска, че останалите 29 души от 32-членния екипаж са мъртви.   
/BulNews

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР