Подобно на киното, магията на книгите е в това, че

...
Подобно на киното, магията на книгите е в това, че
Коментари Харесай

3 книги за уикенда

Подобно на киното, магията на книгите е в това, че може да ни придвижи доста надалеч, в полуреални или фантастични светове, където законите на земния ни живот не важат. Събираме три нови романа в този дух.
 3 книги за уикенда от Ървин Ялом, Констанца Касати и Масимилиано Фели
3 книги за уикенда

Поглеждаме към предишното

" Децата на хълма "

Психиатрична клиника и отдалечена къща във вътрешността в гората - единствено тези два детайла са задоволителни, с цел да сме сигурни, че ни чака завладяваща история. Каквито са всички на Дженифър Макмеън. Тя още веднъж ни придвижва измежду природата на Върмонт, където през 1978 година психиатърката Хелън довежда вкъщи необичайно момиче с особени белези по себе си. Въпреки различността й, внуците на Хелън Вай и Ерик одобряват Айрис в своя скришен клуб, в който измислят истории за чудовища и по-късно се мъчат да ги победят.
 Снимка 661812

Айрис обаче не може да избяга от предишното си, колкото и да се пробва. 40 години по-късно Лизи Шели - водещ на подкаст за чудовища, идва във Върмонт, с цел да проверява случай с изчезнало момиче. Говори се, че в горите на щата дебне страшилище, само че дали е по този начин?

Изд. Benitorial, 24 лева

" Рапсодия "

Лаура Таласа се причислява към по този начин настоящия клуб от авторки като Ребека Ярос и Скарлет Сейнт Клеър, които трансфораха сантименталното фентъзи в международен шлагер. Главната й героиня е Калипсо - сирена, която работи като извънреден детектив, наказващ мъжете, направили ужасни каузи.
 Снимка 661813

Тя обожава специалността си и щеше да е най-щастливата жена на света, в случай че на ръката й не тежеше гривна с 322 мъниста - тъкмо толкоз са услугите, които е желала от Търговеца. Минали са седем години без новина от него и не щеш ли той се появява в леглото на Кали и чака компенсация, каквато сирената ще бъде принудена да му даде.

Изд. Сиела, 28 лева

" Годината на потопа "

Още с " История на прислужницата ", раздрусала литературния свят през 1985 година, Маргарате Атууд сподели, че може да основава много безапелационни - и ужасяващи - антиутопии. " Орикс и Крейг " беше една от тях, показваща ни свят, в който смяната в екологичния баланс е довела до малко оживели хора и мутирали скотски типове.
 Снимка 661811

" Годината на потопа " ни връща още веднъж в него - животът на мутантните процъфтява и още веднъж се срещаме видимо почтените лъвагнетата и рисковите прасиани. На този декор Адам Едно е основал сходната на фракция организация Градинарите Господни и е планувал задаващото се естествено злополучие. От него оцеляват две дами - Рен и Тоби, изправени пред ужасяващо решение.

Изд. Orange Books, 30 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР