Подобният на пура междузвезден обект Оумуамуа“, оценен на дължина 400

...
Подобният на пура междузвезден обект Оумуамуа“, оценен на дължина 400
Коментари Харесай

Извънземен кораб? Учени разкриха мистерията на междузвезден обект СНИМКИ

Подобният на пура междузвезден обект „ Оумуамуа “, оценен на дължина 400 метра, беше забелязан за първи път от астрономите през 2017 година, когато прелетя в Слънчевата система. В продължение на четири месеца той беше забележим с телескопи, а по-късно изчезна и се счита, че към този момент е напуснал рамките на нашата звездна система. Но от този момент Оумуамуа преследва учените, които се пробват да схванат какъв тип обект е и какво предизвиква необикновеното му ускоряване. Както демонстрира ново изследване, този обект несъмнено не е извънземен транспортен съд и е с натурален генезис, а водородът стои зад ускорението му.

Странният обект Oumuamua, пурообразен обект с дължина 400 метра и диаметър към 40 метра, пристигна при нас от друга звездна система, пише ScienceAlert. От момента на появяването му някои учени спекулират, че поради необикновената му траектория на полет, този обект може да бъде извънземен галактически транспортен съд. Но ново изследване отхвърля това изказване и допуска, че Оумуамуа е натурален междузвезден клиент.
 Оумуамуа  Снимка: Forbes
Но най-важното е, че от момента на появяването си в нашата слънчева система учените са били заинтригувани от обстоятелството, че Оумуамуа е съумял да преодолее гравитацията на Слънцето и да отлети от звездата със забележителна скорост. Кометите могат да демонстрират такава скорост, само че междузвездният обект не е бил комета, споделят учените. Най-вероятно ускорението на обекта по време на отдалечаването му от Слънцето е породено от излъчвания на водороден газ.

Авторите на новото проучване, Дженифър Бергнер от Калифорнийския университет в Бъркли и Дарил Селигман от университета Корнел, имат вяра, че „ Оумуамуа е канара, която се е откъснала от планетезимал (те образуват планети) по време на конфликт с различен сходен обект и е изчезнала на дълго пътешестване от своята звездна система.

Учените считат, че откакто Оумуамуа обиколи Слънцето, той стартира бързо да форсира придвижването си по пътя към изхода от Слънчевата система с помощта на излъчванията на водороден газ. Тоест Слънцето е нагряло с топлината си водородните молекули, които са били заключени в лед под повърхността на галактическата канара и това е предизвикало освобождението им в космоса, което е предиздвикало обекта да се движи по необикновен метод.

Според учените в началото те са имали догатки, че „ Оумуамуа може да е комета, само че обектът не е развил опашка от прахуляк и газ по време на приближаването си до Слънцето. От друга страна, може да е метеорит, само че нехарактерната смяна в скоростта за такива камъни разреши на учените да отхвърлят и тази алтернатива. Но най-важното е, че нито една известна комета или метеорит няма такава странна форма.
 Оумуамуа  Снимка: Inverse
Въпреки това учените допускат, че Оумуамуа ненапълно наподобява на комета във връзка с ускорението си, когато се отдалечава от Слънцето, т.е. има нещо, което оказва помощ на този камък да промени скоростта на полета си. Учените заключиха, че излъчванията на водород управляват траекторията на полета на Oumuamua. Те имат вяра, че съдържа задоволително водород, с цел да направи това. Тоест „ Оумуамуа се появи като елементарен мразовит кометоподобен обект. Докато пътуваха през междузвездното пространство, галактическите лъчи съумяха да разтопят водния лед и да освободят водороден газ. "  Въпреки че е сложен за разкриване в космоса и учените не са виждали излъчвания на този водород, те въпреки всичко упорстват за сходно развиване.
Учените считат, че приближаването до Слънцето е предизвикало още повече размразяване на лед, позволявайки на междузвездния обект да се движи още по-бързо.
Но все пак това към момента е единствено доктрина, която може да бъде доказана от наблюдения на други сходни обекти. Но най-важното е, че учените упорстват, че Оумуамуа няма нищо общо с извънземните.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР