Подкрепеният от ГЕРБ кандидат за президент проф. Анастас Герджиков губи

...
Подкрепеният от ГЕРБ кандидат за президент проф. Анастас Герджиков губи
Коментари Харесай

По области: Герджиков губи навсякъде, освен в Кърджали

Подкрепеният от ГЕРБ претендент за президент проф. Анастас Герджиков губи изборите в цялата страна с едно изключение – Кърджали. Той печели вота в града на Движение за права и свободи с внушителна преднина - 30 хиляди гласа за него против 16 760 за президента Румен Радев.

Преди балотажа Движение за права и свободи отхвърли да поддържа изрично индивида на ГЕРБ, само че партията даде явен знак на своя електорат, че го избира спрямо Румен Радев. Няколко месеца преди вота Йордан Цонев сподели, че Движение за права и свободи ще даде своя “скромен принос “ Радев да не бъде избран отново. Преди пет години Движение за права и свободи поддържа Румен Радев.

Сега в Кърджали Радев печели 35.27% от гласовете спрямо 70% преди пет години. Социологическите изследванията демонстрираха, че към 25% от гласувалите за Движение за права и свободи на първи тур на балотажа въпреки всичко са подкрепили настоящия президент.

В друга цитадела на Движение за права и свободи – Разград – Румен Радев печели изборите с фотофиниш, като разлика е едвам 133 гласа пред Анастас Герджиков - 15 551 гласа против 15 418.

В Търговище Румен Радев печели 55.96% против 42.56% за Герджиков.

В София, която допреди година бе цитадела на ГЕРБ, подкрепеният от Бойко Борисов претендент губи с доста. В 23 изборен регион Румен Радев печели 67.3% против 30.3% за Герджиков.

В 24 изборен регион успеха на Радев е с 64.8 на 32.9%. В най-големия 25 регион, където водачът на ГЕРБ Бойко Борисов нормално се кандидатира за народен представител, Румен Радев бие с 65 на 33 %.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР